warloe offisielt hoyrebilde (Foto:  Høyre/ tomas@icu.no)
warloe offisielt hoyrebilde (Foto: Høyre/ tomas@icu.no)
warloe eksteror 2 montasje (Foto: Stein Akre/ TV 2)
warloe eksteror 2 montasje (Foto: Stein Akre/ TV 2)

Stortingsrepresentant pågrepet etter narkorazzia

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) siktet for oppbevaring av narkotika. Nekter ethvert kjennskap til narkotikaen, men erkjenner tidligere bruk.

Det var fredag politiet med bistand fra Stortingets sikkerhetsvakter tok seg inn i stortingsleiligheten som Høyres Henning Warloe disponerte. Inne i leiligheten kom de over pulver de mener er narkotika.

Sendt til Kripos

– Det ble funnet en mindre mengde med narkotika. Det er tatt beslag i og sendt til analyse hos Kripos, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

warloe-eksterior (Foto: Stein Akre/ TV 2)
warloe-eksterior (Foto: Stein Akre/ TV 2)

Warloe befant seg i Bergen da politiet gjennomførte razziaen, men kom selv til Oslo i løpet av det neste døgnet.

Lørdag ble han pågrepet av politiet.

– Jeg kan bekrefte at politiet på Romerike lørdag 3. mars pågrep en person som er stortingsrepresentant, sier Eriksson.

Les også: Du kan bli gjennomlyst av narkojegere på flyplassen

Tilknyttet større sak

Bakgrunnen for at det er politiet på Romerike som etterforsker Warloe, er at pågripelsen av stortingsrepresentanten kommer som en følge av en større narkotikasak romerikspolitiet er i ferd med å rulle opp.

– Denne saken har kommet i forlengelsen av en større sak vi etterforsker på Romerike der det er pågrepet seks stykker over en periode på noen uker, sier Eriksson.

Nekter kjennskap

Selv benekter Warloe å ha noe kjennskap til narkotikaen som er funnet i leiligheten.

– Han avviser ethvert kjennskap til det som er beskrevet i siktelsen, sier Warloes advokat Erling Lyngtveit til TV 2.

warloe-advokat-lyngtveit (Foto: Stein Akre/ TV 2)
warloe-advokat-lyngtveit (Foto: Stein Akre/ TV 2)

I avhør med politiet lørdag har Warloe forklart at en bekjent disponerte leiligheten han selv hadde fått tildelt fra Stortinget.

– Han hadde ikke vært i leiligheten på en stund. En bekjent av han har hatt tilgang til leiligheten, og han er av den oppfatning at denne bekjente må svare for dette. Selv er han helt ukjent med det politiet har funnet, sier Lyngtveit.

Helt ukjent med narkotika er imidlertid ikke hordalandspolitikeren.

– Warloe har i avhør erkjent at han ved en tidligere anledning har brukt et narkotisk stoff, men det har ikke tilknytning til denne saken, sier Lyngtveit.

Les også: – Tenåringer bytter sex mot stoff

Trekker seg fra verv

Henning Warloe har vært sentral i Høyre også utenom stortingsbenken. I Hordaland Høyre har han vært nestleder, men har nå gitt beskjed om at han trekker seg.

warloe-erna (Foto: Stein Akre/ TV 2)
warloe-erna (Foto: Stein Akre/ TV 2)

– Henning Warloe har frasagt seg sine verv. Han har gitt beskjed til Hordaland Høyre om at han trekker seg. De har årsmøte til helgen og de vil da velge en ny nestleder, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2.

Warloe blir imidlertid sittende på Stortinget ut perioden, da det ikke er mulig å trekke seg fra det folkevalgte vervet. Solberg ønsker imidlertid ikke Warloe med videre etter neste valg.

– Partiledelsen har gitt klar beskjed om at vi mener han ikke bør søke renominasjon til Stortinget, basert på det vi nå vet.

– Det er lov å gjøre feil. Det er lov å ta sin straff og legge tingene på bordet, men du kan ikke gis tillit hvis du har brutt den så grovt som Henning har gjort, sier Solberg.