I morgentimene tirsdag pågrep Skyddspolisen og Centralkriminalpolisen en 31 år gammel mann av somalisk opprinnelse.

Mannen er mistenkt for terrorfinansiering, og skal ifølge finske Hufvudstadsbladet ha koplinger til terrororganisasjonen al-Shabaab.

– Vi har beslaglagt en hel del materiale. Spaningen pågikk i ett år før vi aksjonerte for første gang i høst, sier kriminalkommissær Kaj-Erik Björkqvist i Centralkriminalpolisen til tv2.no.

Til sammen seks personer er sålangt mistenkt for brudd på terrorlovene i det som er Finlands første terrorsak.

En 34 år gammel mann som ble pågrepet i september sitter fortsatt i varetekt.

Finsk politi har under etterforskningen samarbeidet med flere land, og ifølge politiet vil etterforskningen foregå i flere måneder fremover.

Björkqvist sier til tv2.no at det i denne saken ikke har vært kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste, siden etterforskningen hittil ikke har avdekket spor mot Norge.

Etter det tv2.no kjenner til, skal en av de mistenkte ha oppholdt seg i Norge i en periode før vedkommende dro til Finland, men dette vurderes ikke som et viktig moment i etterforskningen.

Har kontakter i Norden

Det finske sikkerhetspolitiet Supo slår fast i sin siste trusselvurdering at ledelsen i al-Shabaab har flere kontakter i de nordiske landene, skriver Helsingin Sanomat.

Allerede i desember 2010 skrev New York Times at en ledende al-Shabaab-skikkelse besøkte Norge, Sverige og Finland for å samle inn penger og rekruttere hellige krigere.

Predikanten Xasaan Xussen reiste med kenyansk pass til Sverige, Norge og Finland, het det i det lekkede Wikileaks-dokumentet New York Times siterte.

De tre siste årene har flere norske statsborgere reist til Somalia for å kjempe for terrororganisasjonen.

I november i fjor ble det kjent at en 27-åring, som hadde avtjent verneplikten i Hans Majestet Kongens Garde, var drept i kamper med regjeringsstyrker i hjemlandet.

LES OGSÅ: Gardist drept mens han kjempet for terrorgruppe