Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For en drøy uke siden startet Wikileaks publiseringen av hackede e-poster fra det amerikanske privateide etterretningsselskapet Stratfor.

Avsløringene har allerede ført til at Stratfors direktør George Friedman måtte gå av.

Nå har nettstedet offentliggjort e-poster som hevder at terrorlederen Osama bin Laden ikke ble begravet til havs, slik den offisiellle versjonen lød, men i all hemmelighet ble fraktet til USA.

Sendte e-poster

Wikileaks gjengir interne e-poster fra nestsjefen i selskapet, Fred Burton, der det heter at han mener liket var på vei til Dover, Delaware med et CIA-fly, og deretter skulle til Hærens patologiske institutt i Bethesda, Maryland.

SENDTE BIN LADEN-MELDINGER: Fred Burton er nestsjef i Stratfor.

– Vi har angivelig tatt liket med oss. Takk Gud, skrev Burton bare timer etter at president Barack Obama kunngjorde at amerikanske elitesoldater hadde drept terrorlederen i en hemmelig aksjon i en garnisonsby i Pakistan.

Disse korte E-postene ble ifølge Wikileaks sendt samme dag:

Se e-posten her (ekstern lenke)

Se e-posten her (ekstern lenke)

Se e-posten her (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Slik drepte spesialsoldatene bin Laden

Andre lekkede e-poster fra Stratfor har vist at minst 12 ansatte hos den pakistanske etterretningstjenesten Inter-Services Intelligence (ISI) visste om at Osama bin Laden skjulte seg i Abbottabad i Pakistan.

Flere hadde kjennskap til Osama bin Ladens gjemmested, heter det i en av de lekkede e-postene som blant annet er gjengitt av den britiske avisen The Telegraph.