vindolm
vindolm

– Hvis dette ikke blir en hitlåt, så vet ikke jeg

Øystein Dolmen i ekstase over Vinnis tolkning av «God morgen Norge».

I lørdagens «Hver gang vi møtes» skal Øystein Dolmen hylles.

Øystein er mest kjent fra duoen Knutsen & Ludvigsen, og seks av deres fargerike og underholdende låter tolkes på forskjellige vis av Bertine Zetlitz, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, Anne Grete Preus, Jan Eggum og Vinni.

Sistnevnte har valgt låta «God morgen Norge» fra suksessalbumet «Juba Juba» fra 1983, som i fjor høst ble kåret til det femte beste norske albumet noensinne av Morgenbladet.

– Hvis dette ikke blir en hitlåt, så vet ikke jeg, altså. Den må du bare få ut. Herregud, sier en oppspilt Øystein etter Vinnis opptreden.

Se Vinni fremføre «God morgen Norge» øverst i saken!

– For en opplevelse!

I programmet forteller Øystein mer om hva han synes om Vinnis tolkning.

– Han har brukt noen av ordene og er inspirert av det Knutsen & Ludvigsen gjorde, men det er hans greie. Den er så fin! Vi nynnet, sang og trallet med. For en opplevelse, a gitt.

Vinni bruker store ord når han setter Øystein opp mot de andre «Hver gang vi møtes»-artistene.

– På en litt spesiell måte er Øystein egentlig den jeg har det sterkeste forholdet til musikalsk. Det var han som traff meg først. Han har sikkert preget meg mer enn alle de andre artistene her til sammen, sier Vinni i programmet.

Når Øystein skal hylles blir det også gjenhør med «Matpakkevisa», «Ku i tunnelen», og Anne Grete Preus rocker til med «Kanskje kommer kongen».

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.