Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes Simonsen.
Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes Simonsen.

– Vi skal endre seervaner

Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes Simonsen leder TV 2s nye satsing, «Ettermiddagen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mange år har TV 2 sendt de etablerte TV-programmene «God morgen Norge» hver morgen og «God kveld Norge» på lørdagskvelden. Nå satser TV 2 også på det nye norskproduserte programmet «Ettermiddagen», som skal sendes hver ettermiddag fra mandag til torsdag.

– Kjempestor utfordring

Silje Stang, Sarah Natasha Melbye og Stian Barsnes Simonsen blir programledere for «Ettermiddagen», og de nølte ikke i det hele tatt da de ble spurt om å lede den nye TV-satsingen.

– Jeg sa ja med en gang fordi det er en kjempestor utfordring å få lov til å være med helt fra starten av, og få være med å forme programmet og hvordan det skal se ut. Det er en ny flate, ny sendetid og alt er uprøvd, sier Sarah Natasha Melbye til tv2.no.

Koselig vennegjeng

Stian Barsnes Simonsen og Silje Stang kjenner ikke hverandre fra før av, mens Sarah er så heldig at hun skal få lov til å jobbe med to av sine beste venner på TV-skjermen.

– Å være sammen med oss er jo som å være med i et live-talkshow hele tiden, sier Barsnes Simonsen med et smil om munnen.

– Det var jo det jeg tenkte også. Det er det samme om jeg sitter i hagen til Silje og eller sitter på café med Stian, eller om jeg rett og slett lager TV av det, sier Melbye og legger til.

– Slik håper vi at de som ser på, oss og gjestene blir en stor vennegjeng og at det er koselig å tilbringe ettermiddagen sammen. Da er det et godt utgangspunkt at vi tre har den dynamikken allerede.

Sjarmerende og uforutsigbart

Programlederne ønsker å lage TV-sendinger som omhandler alt mellom himmel og jord, og det kan bli både kjente, ukjente, gamle og unge gjester.

– Vi vet ikke helt hva vi skal lage ennå, men vi skal jo ta temperaturen på en norsk ettermiddag, og den kan jo bestå av hva som helst. Vårt program skal være varmt, sjarmerende og uforutsigbart, og ikke minst aktuelt, sier Barsnes Simonsen.

Den nye programledertrioen ønsker å tiltrekke seg seere ved å ha en løs snipp og være personlige på TV-skjermen.

– Det blir jo mye oss i og med at vi tre får lov til å være med og forme programmet også. Vi kommer til å ha en ganske løs snipp og være personlige med seerne og gjestene våre, sier den glade trioen.

trio Ettermiddagen Silje Stang Sarah Natasha Melbye Stian Barsnes Simonsen (Foto: Karoline Braadland)

– Vi skal endre seervaner

TV 2 satser på «Ettermiddagen» for å gi TV-seerne norsk kvalitet større deler av døgnet enn det har vært til nå.

– «God Morgen Norge» og «God kveld Norge» er to av TV 2 sine suksessprogrammer som vi er meget stolte av. Ettermiddagen er en ny flate og vi er så heldige at redaksjonen kan nyte godt av erfaringene til disse etablerte størrelsene. Samtidig er det viktig at ettermiddagen på TV 2 får sin egen identitet, vi skal endre seervaner og vet at det tar tid, sier programdirektør i TV 2, Pil Gundelach Brandstrup.

Hva kan folk glede seg til?

– En underholdende og frisk ettermiddag med kunnskapsrike og flinke programledere, som sammen med inviterte gjester formidler gode og aktuelle historier på en levende måte, sier Gundelach Brandstrup til tv2.no.

– Fantastisk trio

Programsjef, Rolf Wenell, forklarer at TV 2 ønsket seg tre programledere for å skape dynamikk og variasjon i løpet av en såpass lang sending.

– Vi synes vi har fått en fantastisk trio, og at de tre programlederne passer perfekt til å lede ettermiddagssendingen, sier Wenell og legger til.

– Vi har valgt disse tre fordi de brenner for prosjektet, samt har kunnskap og erfarenhet om livesendinger, deres kjemi seg imellom, samt evnen til å skape god stemning i studio. Vi tror det er avgjørende for å få med oss publikum en ettermiddag og tidlig kveld.

Erfarne programledere

Alle de tre programlederne i «Ettermiddagen» har solid programledererfaring fra før.

Sarah Natasha Melbye har jobbet i TV 2 siden 2001 og er en av TV-kanalens mest erfarne live-programledere. Melbye har blant annet ledet realityserien «Big Brother», direktesendingene i «Sommertid» og sittet i programlederstolen i gameshowet «Vil du bli millionær?».

Silje Stang har erfaring fra både TV og radio. Hun har vært programleder for en rekke TV 2-programmer de siste årene, blant annet for «Sporløs», «9 av 10 nordmenn» og «Torsdagsklubben», og er også en kjent stemme fra P4.

Stian Barsnes Simonsen er kjent som skuespiller i TV 2-såpeserien «Hotel Cæsar», samt er en programleder med lang erfaring fra programmer som «Amigo» og «Melodi Grand Prix» på NRK.

«Ettermiddagen» kommer på TV 2 denne våren og skal sendes mandag til torsdag, klokken 17:30 til 19:30.

Premieredato er foreløpig ikke fastsatt.