Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandnes/Bergen (TV 2 Sporten): Sandnes Ulf fortsetter å hente inn spillere foran sin første sesong i Tippeligaen. Det nyeste tilskuddet er 22 år gamle Tommy Høiland.

Angriperen har lenge slitt med et frynsete rykte, og for to uker siden ble han sendt hjem fra Bryne-trening, etter en krangel med trenere og lagkamerater. Høiland er klar over at dette kan være sin siste sjanse til å overbevise folk om at at han kan mer enn å kjefte på seg gule kort.

- Jeg har jobbet i hele vinter med å finne det rette tenningsnivået. Så langt i treningskampene har jeg ikke fått et eneste kort. Jeg kommer til å være meg selv også i Sandnes, men håper å bevege meg under grensen av det akseptable i alle situasjoner, sier Tommy Høiland til tv2.no

Spissen mener det vil være viktig for han å ivareta sin egen spillestil.

- Aggressiviteten i spillet er en av mine styrker. Jeg er sikker på at Asle Andersen kan være med å bidra til at det ikke vipper i feil retning, sier han.

Med overgangen til Sandnes Ulf blir det andre gang at Høiland forlater Bryne. Spissen gikk først til Viking, men på grunn av lite spilletid under Uwe Rösler og Åge Hareide gikk han tilbake til Bryne før forrige sesong. Etter et intermezzo på Jæren er han klar for ny sjanse i Tippeligaen.

- Det er alltid trist å forlate moderklubben, men det er ikke vondt blod mellom Bryne og meg. Når denne sjansen dukket opp ønsket jeg å gripe den. Jeg har hatt en god dialog med Bryne i forbindelse med denne overgangen, sier Høiland.

- Siste sjanse i toppfotballen
Daglig leder Tom Rune Espedal innrømmer de brukte lang tid i prosessen rundt sin nye signering. Angrepsspilleren har vært i sentrum for episoder alle klubber ønsker å unngå. Senest for to uker siden ble Høiland sendt hjem fra Bryne-trening, etter et voldsomt sinneutbrudd mot trenere og lagkompiser. Høiland er også kjent for å pådra seg i overkant mye kort i løpet av en sesongene.

- Historien hans er årsaken til at vi brukte lang tid før vi bestemte oss. Dette er Tommys siste sjanse i toppfotballen. Det sa jeg til ham tidligere i dag, og han er helt enig i den vurderingen, sier Espedal til tv2.no

Kommer gratis
Partene ble i dag enige om en avtale for de to neste sesongene, og den tidligere Viking og Bryne-spilleren går gratis til Sandnes Ulf.

- Jeg håper at Tommy tar denne muligheten. Vi ville ikke sette press med kun et år. Litt langsiktighet er viktig for å kunne finne ro. Vi har også en rutinert spillertropp som ønsker å bidra til at Tommy blomstrer i Sandnes, sier Espedal.

Sandnes Ulf har vært på jakt etter flere forsterkninger i angrepet etter at toppscorer Morten Eriksen valgte å legge opp.