VÅRENS SKOTRENDER: Vi har snakket med ekspertene som gir deg sine tips til hva du bør ha på føttene i sommer. Les alt om vårens skotrender! Produktinfo og priser finner du i i artikkelen.
VÅRENS SKOTRENDER: Vi har snakket med ekspertene som gir deg sine tips til hva du bør ha på føttene i sommer. Les alt om vårens skotrender! Produktinfo og priser finner du i i artikkelen.

Vårskoene du vil elske

Knallfarger, mønstermiks, glitter og glamour. Her er vårens hotteste skotrender!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne våren kan du velge og vrake i pasteller, neon, glitter og glamour. Skyhøye hæler, sandaler og chunky kilehæler. Vi har snakket med ekspertene om vårens skotrender!

Hvilke sko skal du ha på føttene i vår? Si din mening i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra Oslo Fashion Week

Farger og materialmiks

Retaildirektør i Bianco Norge, Elin Carlsen holder en knapp på både farger og materialmiks som vårens viktigste skotrender.

– Blant vårens viktigste trender på skofronten er farger - for denne våren eksploderer fargene! Vi snakker mintgrønn, hot pink, orange og solgult, og fargene går fra neon til utvaskede, lyse pasteller, sier Elin Carlsen til tv2.no/mote.

– En annen av vårens store trender er materialmiks, med semsket skinn, lakk og kork blant nøkkelmaterialiene. Når det gjelder skomodeller holder høye hæler stand også denne våren med grovere teksturer, detaljer og materialmiks i fokus. Det samme gjelder ballerinaskoen, som er et godt alternativ til vårens høye hæler. Kilehælen er i ferd med å fases ut, og ankelstøvletten tar over, sier Elin.

LES OGSÅ: Motevisning med rumpa bar

FARGEEKSPLOSJON: 1. Sandal i gul lakk (kr 349, Nelly Shoes/Nelly.com) 2. Orange sandal med hæl (kr 599, Bianco) 3. Sandal i hot pink med korkhæl (kr 349, Din Sko) 4. Pumps med platå i brent sennep (kr 1099, Aldo) 5. Pumps med spiss tå i mintgrønt (kr 699, Bianco) 6. Orange pumps i glatt skinn fra Kmb (kr 898, Lille Vinkel Sko) 7. Turkis pumps (kr 999, Aldo).

– Vi må tørre å pynte oss litt mer

SKOTRENDER: Brand Manager ved Aldo, Silje Brøter Olsen holder en knapp på sterke farger som en av vårens største trender på skofronten.
– Denne våren ser vi både sterke farger, pasteller og neonfarger på skofronten. De aller modigste går for freshe farger fra topp til tå, men fargene dukker også opp i form av detaljer som alle kan bruke, forteller Brand Manger ved Aldo, Silje Brøter Olsen til tv2.no/mote.

– Blant vårens skomodeller er både høye og lave hæler, samt sandaler. Og selvfølgelig ballerinaskoen som kan styles med alt fra jeansshort til sommerkjoler, sier Silje.

Og materialene? Tenk glitter og glamour, for i vår skal vi nemlig pynte oss litt ekstra!

– Strass, glitter og metaller gjør seg gjeldene denne våren, spesielt på sandaler. Vi skal rett og slet tørre å pynte oss litt mer, sier Silje.

Du kan få en smakebit på vårens skomote fra Aldo i reklamefilmen under:

GLITTER OG GLAMOUR: 1. Pumps med glitter (kr 499, Bianco) 2. Flerfarget pumps med glitterhæl (kr 1199, Aldo) 3. Blå pumps med flerfarget glitterhæl (kr 449, Bianco) 4. Pumps med blonder (kr 2695, Sand) 5. Pumps i semsket skinnimitasjon med spiss tupp i metall (kr 449, Nelly Shoes/Nelly.com). 6. Pumps med åpen tå i imitert slangeskinn (kr 2495, Sand).

70-tallet, sporty og etnisk

Sara Winter i Skobranschrådet pekte på tre av vårens viktigste skotrender under fjorårets sko- og veskemesse.

– Med sine platåsko og chunky kilehæler er 70-tallet blant vårens viktigste inspirasjonskilder på skofronten. Blant materialene finner vi kork og sateng, og fargepaletten holdes i brente farger og alle nyanser av brunt på den ene siden og glitter og glamour, samt blanke og metalliske farger på den andre med gull som den viktigste fargen, sier Sara Winther.

LES OGSÅ: Kanye West får pelsslakt

– Sporty og sofistikert skomote er vårens andre store trend på skofronten. Blant fargene finner vi hvitt som basisfarge, samt de olympiske fargene med kornblått og rødt som nøkkelfarger. Color blocking står fortsatt sterkt i motebildet med utgangspunkt i ensfargede baser og fargerike detaljer som for eksempel den fargede sålen. Mismatch er også en nøkkeltrend denne våren, og du skal ikke være redd for å mikse og matche og mismatche farger og mønstre. Den sporty, sofistikerte og preppy trenden går igjen i både pumps med lave og høye hæler, kilehæler og sneakers.

– Vårens tredje store skotrend er inspirert av Karen Blixens «Mitt Afrika» og henter inspirasjon fra det etniske, naturen og dyreverdenen. Tenk en renere og enklere safari- og millitærstil med khaki, bruntoner, beige og andre varme farger blant nøkkelfargene, sier Winter.

LES OGSÅ: Er denne reklamefilmen for drøy?

MØNSTERMANI: 1. Flerfargede ballerinasko (kr 199, Bikbok). 2. Flerfargede pumps (kr 1199, Aldo). 3. Etniskinspirerte sandaler med kilehæl (kr 1149, Geox). 4. Flerfargede spisse pumps med ankelrem i neongult (kr 999, Aldo). 5. Cutout Oxford-sko (ca. kr 1700, Minimarket/Solestruck.com). 6. Flerfargede espadrillos (kr 99, H&M).