Magdalena Neuner (Foto: Jin man Lee/AP)
Magdalena Neuner (Foto: Jin man Lee/AP)
Berger (Foto: SAMUEL KUBANI/Afp)
Berger (Foto: SAMUEL KUBANI/Afp)

Neuner regjerte på hjemmebane

Trodde du at Liv Grete Skjelbreid Poiree var suveren?

Som 25-åring har Magdalena Neuner allerede slått den norske skiskytterlegenden med tre VM-gull og en hel haug med verdenscupseire.

Og flere kan det bli, men de må tas i løpet av den kommende uken. Som 25-åring legger hun opp etter sesongen. En ungjente i det internasjonale selskapet. Liv Grete Skjelbreid Poiree la børsa på hylla som 32-åring.

Hun har 32 enkeltseire i verdenscupen, ti VM-gull, tre VM-sølv, en VM-bronse, to OL-gull og ett sølv. Det gjør henne til en av verdens mest suksessrike skiskyttere gjennom tidene. Lørdag tok hun sitt tiende VM-gull. Foran et folkehav av elleville tyskere.

– Det er en fantastisk følelse å ta gull på hjemmebane, sier Neuner til TV 2.

Den tyske jenta lyste opp da TV 2 tilbød henne berlinerboller etter seieren. På spørsmål om hva som er best av berlinerboller og gull, brøt 25-åringen ut i latter.

– Berlinerboller er best.

Det har vært et nesten umennskelig press på Neuner før VM. «Alle» regnet med at hun ville ta gull på dagens sprint. Foran 28 000 elleville tilskuere beholdt Neuner roen.

– Det var et perfekt løp. Nå ønsker jeg å nyte blomsterseremonien og medaljeseremonien, fortsetter Neuner.

Nedtur for Berger
Mens Neuner fyrte av startskuddet for festen i Ruhpolding med sitt tiende VM-gull, hadde Tora Berger sjansen til å ta sin tiende medalje. Men slik ble det ikke.

På VM-sprinten i Ruhpolding startet Berger som nummer 13, og gikk rett i tet etter glitrende skyting på liggende. Synnøve Solemdal kom like bak, men bommet på to og måtte dermed ut i to strafferunder.

Helena Ekholm, som startet før Berger, strålte på standplass og skjøt feilfritt og gikk mot det som så ut til å bli pallplassering for den svenske jenta. Men sjeldent har det vært jevnere i kvinnenes sprint.

Dessverre for Berger ble det bom på det fjerde skuddet på andre skyting, og hun gikk ut fra skyting på tredjeplass etter strafferunde.

Minuttet senere kom hjemmefavoritten Magdalena Neuner, start nummer 29, inn til første skyting. Hun skjøt i lynfart og prikkfritt – og i sporet var hun som vanlig i ekstremt sterk.

Synnøve Solemdal måtte til slutt fullføre fire strafferunder og kom i mål til en skuffende plassering. Tora Berger kom i mål på en fjerdeplass, men endte til slutt på sjetteplass etter feilfri skyting fra konkurrentene.

Magdalena Neuner gjentok bedriften fra første skyting og skjøt perfekt også på stående og kunne gå lekende lett inn til sitt tiende VM-gull.

– Det er ikke noe problem for meg å skyte prikkfritt, sa Magdalena Neuner med glimt i øyet.

Les også: «Mixed feelings» etter mixed-gull