westbrommaal1024
westbrommaal1024

Vondt ble verre for Chelsea med tap for West Bromwich

West Bromwich sprudlet mot et tafatt Chelsea-lag.

West Bromwich - Chelsea 1-0

Med Arsenals seier mot Liverpool friskt i minne trengte Chelsea tre poeng for å holde følge med laget fra Nord-London.

Men slik skulle det ikke gå.

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Mot et engasjert og aggressivt hjemmelag fikk Chelsea nok med å forsvare seg.

Petr Cech dro frem flere klasseredninger, men måtte gi tapt til slutt. Gareth McAuley fikk æren av å vinne kampen for hjemmelaget.

West Bromwich kunne fortjent innkassere sin tredje seier på rad, og ulykken bare fortsetter for en presset André Villas-Boas.

Seiren sendte hjemmelaget opp på niendeplass på tabellen, Chelsea ligger fremdeles på femteplass.

Hjemmelaget åpnet best
West Bromwich åpnet best på The Hawthorns. James Morrison banket til fra 20 meter etter sju minutter, men Petr Cech var med på notene og fikk slått ballen over mål.

Juan Mata fikk en god mulighet etter 13 minutter. Drogba flikket midtbaneelegenten vakkert gjennom, men fra skrå vinkel ble avslutningen enkelt reddet av Ben Foster.

Fem minutter før pause fikk Daniel Sturridge en stor mulighet til å sende Chelsea i ledelsen. Didier Drogba spilte lagkameraten gjennom alene med Ben Foster, Sturridge dro ballen med seg bak en forsvarer, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Uegoistisk Drogba
Vertene startet kampen best og kom til flere avslutninger før pause, med det var Chelsea som hadde de største sjansene i førsteomgang.

Didier Drogba var litt for uegoistisk da han etter 64 minutter hadde muligheten til å sende Chelsea i ledelsen. Men i stedet for å avslutte selv prøvde han å finne Juan Mata inne i feltet. Der dukket Liam Ridgewell opp og kunne klarere ballen bort for hjemmelaget.

West Bromwich var farlig frempå ved flere anledninger, men en habil Petr Cech var i det umulige hjørnet og sto virkelig frem på The Hawthorns.

Etterlengtet scoring
Tsjekkeren måtte likevel gi tapt til slutt. Ni minutter før full tid fikk hjemmelaget endelig sin scoring. Cech fistet videre en corner fra Chris Brunt. Der plukket Keith Andrews opp ballen og matet den inn igjen i feltet. Ridgewell mottok etterhvert ballen på bakre stolpe. Skuddforsøket gikk på tvers av feltet og der fikk Gareth McAuley en fot på ballen og kunne styre den inn i nettet.

Frank Lampard var millimetre fra å utligne for bortelaget ett minutt på overtid. Landslagsspilleren møtte et hardt innlegg på fremre stolpe. Han prøvde å styre ballen inn i lengste hjørne, men uheldigvis for han gikk ballen rett til side for stolpen.

West Bromwich holdt unna og kunne innkassere tre poeng på hjemmebane.