Fjorårets bikinishoot på Storefjell kan bli den siste i rekken. Nå legger missegeneral Geir Hamnes ned «Frøken Norge».  (Foto: Stella Pictures)
Fjorårets bikinishoot på Storefjell kan bli den siste i rekken. Nå legger missegeneral Geir Hamnes ned «Frøken Norge». (Foto: Stella Pictures)

«Frøken Norge» legges ned:
Dette kan du ha sett for siste gang

Det er usikkert om Norge kommer til å sende noen kandidater til «Miss World» i Kina.

Har du en drøm om å gå til topps i «Frøken Norge» eller «Miss World»? Nå kan det være for sent.

Den norske skjønnhetskonkurransen legges nemlig ned, og det er usikkert om Norge kommer til å sende noen kandidater til Miss World-finalen i Kina i august.

Her er Frøken Norges lettkleddbilder

«Miss World» i fare

Frøken Norge-tittelen har vært benyttet siden midten av 1960-tallet. De første årene var det Dagbladet som sto for kåringen av Norges vakreste kvinne, og siden tok Det Nye over, og kalte den Frøken Norge.

Denne «Frøken Norge»-vinneren sjekker inn på Hotel Cæsar

DEN SISTE MISS: Anna Zahl vant ble kåret til «Frøken Norge» i 2011. Hun rakk akkurat å få tittelen før det var slutt...  (Foto: Tor Gunnar Berland)
DEN SISTE MISS: Anna Zahl vant ble kåret til «Frøken Norge» i 2011. Hun rakk akkurat å få tittelen før det var slutt... (Foto: Tor Gunnar Berland)

TV vil ikke ha Frøken Norge

Beslutningen om nedleggelsen er tatt av 57 år gamle Geir Hamnes, som siden 1986 har hatt ansvar for Frøken Norge-konkurransen.

– Sønnen min Daniel skulle egentlig ta over ansvaret for Frøken Norge. Men ettersom ingen TV-kanaler de siste årene har ønsket å sende konkurransen, har interessen fra sponsorer sunket som en stein, sier Hamnes til VG.

Utgått på dato

Han har de siste fem årene subsidiert konkurransen ved hjelp av andre inntekter fra Hamnes' selskap Best Company. Hamnes erkjenner at mediebildet er fullstendig forandret siden han relanserte Frøken Norge-konseptet for 25 år siden. Konkurransen er nå på mange måter gått ut på dato, mener Hamnes.

Her kaster Frøken Norge klærne for manneblad

Ingen nordmenn til Kina

På grunn av nedleggelsen er det tvilsomt om Norge kommer til å sende noen kandidater til Miss World-finalen som holdes 18. august i Ordos i Kina.

– Fristen for å melde på nasjonale deltakere er 11. juni. Hvis ingen andre tar over rettighetslisensen til konkurransen, så blir det ikke sendt noen Frøken Norge til Miss World i år, sier Hamnes til VG.

Les mer om vår siste «Frøken Norge» her!