toppscorere_Untitled 1
toppscorere_Untitled 1

Disse kjemper om toppscorertittelen i Europas beste ligaer

Få oversikt over de mest notoriske måljegerne så langt denne sesongen.

Det viktigste for fotballfansen er naturlig nok trofeer, men det er ikke bare kampen om seriegull som skal avgjøres rundt om i europeiske fotballigaer utover våren.

Det ligger også mye prestisje i å ende opp som toppscorer, og derfor har vi sjekket hvem som ligger best an i Europas største ligaer.

Tallene under er hentet før kampene som spilles denne helgen (3. og 4. februar), men for hver liga som gjennomgås finner du lenker til vår statistikkside altomfotball.no, der tabeller og statistikk blir kontinuerlig oppdatert gjennom helgen - og selvsagt resten av sesongen.

Premier League:
1. Robin van Persie, Arsenal, 23 mål
2. Wayne Rooney, Man. United, 17 mål
3. Demba Ba, Newcastle, 16 mål
4. Sergio Agüero, Man. City, 16 mål

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aiyegbeni Yakubu og Edin Dzeko står begge med 13 fulltreffere, men med tanke på at det er hele ti mål opp til toppscorer Robin van Persie er sannsynligheten liten for at de vil blande seg inn i kampen om å bli toppscorer.

Og i skrivende stund ser Arsenal-spissen ut til å ende opp som suveren bestemann av måljegerne, ettersom han har hele seks scoringer mer enn nestemann på lista: Wayne Rooney.

Manchester United-spissen står med 17 fulltreffere, men følges tett av Demba Ba og Sergio Agüero som står med 16 hver.

La Liga:
1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 29 mål
2. Lionel Messi, Barcelona, 28 mål
3. Radamel Falcao, Atlético, 15 mål

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Vi tar med nummer tre på listen, Radamel Falcao, men det er bare for å illustrere hvor suveren toppscorerduoen er. Atlético Madrid-spissen har nemlig 13(!) scoringer mindre enn nummer to på listen.

Og det er kanskje ikke så rart, det er tross alt snakk om de to beste fotballspillerne i verden: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Det er Cristiano Ronaldo som er i førersetet med 29 mål, men ettersom Messi bare er ett mål bak ham kan kampen om Pichichi-trofeet blir mer spennende enn kampen om ligagullet, der Lionel Messis Barcelona er hele ti poeng bak Cristiano Ronaldo og erkerival Real Madrid.

Serie A:
1. Antonio Di Natale, Udinese, 18 mål
2. Zlatan Ibrahimovic, Milan, 15 mål
3. Edinson Cavani, Napoli, 15 mål
4. Germán Denis, Atalanta, 15 mål
5. Rodrigo Sebastián Palacio, Genoa, 14 mål
6. Stevan Jovetic, Fiorentina, 12 mål
7. Diego Milito, Inter, 12 mål
8. Miroslav Klose, Lazio, 12 mål
9. Fabrizio Miccoli, Palermo, 11 mål

Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

I Italia er det langt mer spenning om hvem som troner øverst ved sesongslutt, men den levende Udinese-legenden Antonio Di Natale har med sine 18 nettkjenninger opparbeidet seg et forsprang på tre mål til sine nærmeste konkurrenter.

Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani og Germán Denis står alle med 15 mål, og i tillegg har Genoas Rodrigo Palacio banket inn 14.

Bundesliga:
1 Klaas-Jan Huntelaar, Schalke, 18 mål
2. Mario Gómez, Bayern, 18 mål
3. Robert Lewandowski, Dortmund, 16 mål
4. Lukas Podolski, Köln, 15 mål
5. Claudio Pizarro, Bremen, 15 mål
6. Marco Reus, M'gladbach, 13 mål
7. Martin Harnik, Stuttgart, 13 mål
8. Moa, Hannover, 11 mål
9. Raúl, Schalke, 11 mål

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Moa, som har elleve nettkjenninger for Hannover, ligger på en delt 8. plass med ringreven Raúl på toppscorerlisten. Det er solid av nordmannen, men det skal godt gjøre å klatre helt til topps i konkurranse med en rekke notoriske måltyver.

Schalke-nederlender Klaas-Jan Huntelaar og Bayerns Mario Gómez har scoret 18 mål hver, mens ligaleder Dortmunds fremste måljeger, polakken Robert Lewandowski, står med 16 mål.

Ståle Solbakkens viktigste mann i Köln, Lukas Podolski, står med 15 nettkjenninger, og det samme gjør Claudio Pizarro i Werder Bremen.

Ligue 1:
1. Olivier Giroud, Montpellier, 16 mål
2. Nené, Paris SG, 12 mål
3. Pierre-Emerick Aubameyang, Saint-Étienne, 10 mål
4. Bafétibis Gomis, Lyon, 10 mål
5. Kevin Gameiro, Paris SG, 10 mål

Ligue 1 i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kun fem spillere har scoret tosifret så langt i Ligue 1, og den som blinker seg ut på toppen er mannen som kan skyte ligaleder Montpellier til et historisk seriegull: Olivier Giroud.

Klubben, som ble stiftet i 1919 og deltok i den første Ligue 1-sesongen i 1932/33-sesongen, har aldri vunnet serien før.

Montpellier må imidlertid regne med skarp konkurranse fra nyrike PSG, som kun ligger ett poeng bak. Og rivalen kan slå i bordet med to av de fem som har scoret et tosifret antall mål, nemlig Nené (12) og Kevin Gameiro (10).

Liga Sagres:
1. Óscar Cardozo, Benfica, 16 mål
2. Lima, Braga, 15 mål
3. James Rodriguez, Porto, 11
4. Papa Diawara, Marítimo, 10

Liga Sagres i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

I Portugal ser det ut til at kampen vil stå mellom Bragas Lima, som har notert seg for 15 nettkjenninger, og Benfica-ringreven Óscar Cardozo, som etter sine to mål fredag kveld er oppe i 16 mål. Men se opp for James Rodriguz, som scoret for Porto i samme kamp.

Supertalentet har scoret elleve mål, men har også bare startet elleve kamper (i tillegg til seks innhopp). Cardozo (1720 min) og Lima (1651 min) har dermed spilt over ni timer mer enn Rodriguez (1110 min).