rooney mats
rooney mats

Fredag ble Mats Møller Dæhli (17) Manchester United-proff

Mats Møller Dæhli har signert proffkontrakt med United som strekker seg til sommeren 2014.

For mange betyr 17-årsdagen bare at man er ett år nærmere en legitimasjon som gir fordeler. For Mats Møller Dæhli er den større. Mye større.

Etter degraderingen av Lyn meldte Dæhli overgang til Stabæk, men signaturen fikk de aldri. Den ble signert på papiret til verdens største fotballklubb (nummer 1 på FIFA-rankingen red.anm.). Det er nå litt over et år siden han forlot Lyn til fordel for proffdrømmen i Manchester United – i dag våknet han opp til en drøm som var blitt virkelighet.

Les også: Semb roser Mats (16) - Norge jakter nye talenter

Ikke nok med det så tjener han nå mer enn hans kjente far, VG-kommentator Truls Dæhli. Det skjer bare halvannet år etter at han forlot Stabæk til fordel for den britiske storklubben.

– Mats har nå skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2014. Ingenting vil endres rundt hans situasjon i United, bortsett fra at han tjener noen kroner ekstra, bekrefter agenten, Jim Solbakken, overfor TV 2 Sporten.

Oser fotball av Dæhli
Mats Møller Dæhli er et sjeldent talent i norsk fotball. Allerede som 16-åring ble han plukket ut som en av tre nøkkelspillere på Uniteds 18-årslag, ifølge VG.

Da han i fjor sommer var tilbake i Norge kunne Ole Gunnar Solskjær fortelle at 16-åringen holdt nivået på a-lagstreningene til Molde tross manglende trening. Den tidligere Ferguson-yndlingen spår også en mer enn lysende karriere for Oslo-gutten.

Les også: Fellah må spille med VIFs rekruttlag: – Selvfølgelig er jeg frustrert

Møller Dæhli er kjent for å være teknisk briljant. Han har en enorm teknikk, rykk, overblikk, godt skuddbein. Når man snakker om fotballferdigheter er det få mangler hos 17-åringen – med unntak av fysikk. Men så er han heller ikke myndig ennå.

Norges wonderboy?
Danskene har Christian Eriksen. Svenskene har John Guidetti. Med Mats Møller Dæhli kan også fotballelskende nordmenn få en landsmann å sikle etter.

– Jeg håper han kan bli som Eriksen og Guidetti – men ikke som Guidetti utenfor banen, spøker agenten, og fortsetter:

– Sikkert er det i alle fall at han har forutsetninger for å nå svært langt.