Se Tottenham - Manchester United på TV 2 Premier League HD1 og på TV 2 Sumo søndag klokken 17:10.

Sist gang de røde djevlene tapte på White Hart Lane stilte hjemmelaget med følgende mannskap:

Neil Sullivan – Stephen Carr, Gary Doherty, Anthony Gardner, Luke Young – Simon Davies, Øyvind Leonhardsen, Stephen Clemence, Matthew Etherington – Willem Korsten, Les Ferdinand.

Har du et bedre lag enn det Spurs hadde den gangen? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det var siste seriekamp i 2001, og United hadde allerede vunnet serien for lengst. Nederlandske Willem Korsten opplevde sin største – og eneste – opptur i Tottenham-karrieren, da han scoret to ganger i de liljehvites 3-1-seier.

Willem Korsten har scoret 1-0-målet mot United. (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

Siden den gang har ikke United tapt på White Hart Lane, og på Old Trafford har Spurs aldri klart å slå de røde fra Manchester i Premier League-sammenheng.

Til tross for at Spurs-laget har utviklet seg siden den gang, er det med andre ord snart elleve år siden Tottenham klarte å vinne over Manchester United. Søndag får Harry Redknapps lag muligheten på ny.

United med enormt overtak
Totalt har de to lagene møttes 150 ganger i ligasammenheng. Søndagens bortelag har vunnet nøyaktig halvparten av oppgjørene, 75 i tallet, mens Spurs står med kun 35 seire. De resterende 39 av oppgjørene har endt uavgjort, noe som også har vært tilfelle i tre av de siste fire innbyrdes møtene på White Hart Lane.

Ronaldo, Rooney, Berbatov og Ferdinand feirer. United har snudd 0-2 til 3-2, 2009. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Selv i kamper der Tottenham har vært tilsynelatende overlegne, har Sir Alex Fergusons mannskap løftet seg og stått igjen som vinnere etter 90 minutter.

Spesielt to kamper skiller seg ut.

3-5 på White Hart Lane i 2001
Høsten 2001 var preget av stor optimisme på White Hart Lane. Spillerlegenden Glenn Hoddle var klubbens nye trener, og forut for hjemmemøtet med Manchester United 29. september var nå avdøde Dean Richards hentet inn for å tette hullet i midtforsvaret etter Sol Campbells overgang til erkerivalen Arsenal.

Les også: Kampen om Nord-London - mer enn bare tre poeng

Den tidligere Southampton-spilleren så ut til å få en drømmedebut, da han steg til værs og stanget Spurs i ledelsen allerede etter et kvarter. Minutter senere doblet Les Ferdinand ledelsen, før Christian Ziege stupheadet inn 3-0 på overtid i 1. omgang.

Spurs strålte, mens Manchester United så helt slagne ut da pausesignalet gikk.

I 2. omgang snudde derimot alt. Ole Gunnar Solskjær og Mikaël Silvestre kom innpå for de regjerende mesterne, og allerede i omgangens åpningsminutt satte Andrew Cole inn den første reduseringen.

Nye scoringer av Laurent Blanc og Ruud van Nistelrooy sørget for at lagene plutselig stod likt, før Juan Sebastián Verón og David Beckham satte inn bortelagets to siste for dagen. Det utrolige comebacket var et faktum, og denne kampen vil til evig tid stå som et av kroneksemplene på hvordan United aldri kan avskrives.

Laurent Blanc har satt inn 2-3 mot Tottenham. Gratuleres av David Beckham (Foto: Steve Mitchell/Pa Photos)

5-2 på Old Trafford i 2009
Sju og et halvt år senere var det duket for «nesten-reprise», denne gangen på Old Trafford. Nok en gang var Spurs strålende i 1. omgang, og etter scoringer av Darren Bent og Luka Modric lå alt til rette for den første Tottenham-seieren på Old Trafford på 20 år.

Luka Modric har scoret Tottenhams 2-0-mål på Old Trafford, 2009. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Men som mot Arsenal forrige helg, skulle 2-0 bli til 2-5 for Harry Redknapps mannskap. Først fikk United et meget tvilsomt straffespark da Michael Carrick gikk i bakken i duell med Tottenham-keeper Heurelho Gomes, og Cristiano Ronaldo reduserte etter 57 minutter.

Les også: Vanvittig Arsenal-opphenting sikret storseier

Heurelho Gomes og Michael Carrick i duell på Old Trafford i 2009. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Ti minutter senere utlignet Wayne Rooney til 2-2, før Cristiano Ronaldo scoret sitt andre og sendte hjemmelaget i føringen bare minuttet senere.

Kun tre minutter etter det igjen hadde også Rooney scoret sitt andre for dagen, før tidligere Spurs-spiller Dimitar Berbatov fullførte en vanvittig tolvminutters periode da han satte inn 5-2 i kampens 79.minutt.

Flere andre historiske oppgjør
Utover de to utrolige United-comebackene finner vi også flere andre klassiske oppgjør dersom vi studerer historiebøkene.

Den totale Premier League-fasiten viser 28 United-seire, tre Tottenham-seire og åtte uavgjorte, og fra Premier League-æraen stammer blant annet Uniteds 4-0-maltraktering i London i 2007. Fire scoringer fra det 45. minutt og ut sikret en meget solid borteseier, til tross for at John O’Shea måtte vokte målet i sluttminuttene etter Edwin van der Sars nesebrudd.

To år tidligere var Tottenham nærmere en Premier League-trepoenger på Old Trafford enn noen gang. Takket være dommer Mark Clattenburg og hans team måtte de likevel nøye seg med 0-0, etter at utrolig nok ingen av dem med juridisk makt til å dømme scoring fikk med seg at Pedro Mendes’ langskudd ble rotet over mållinjen av United-keeper Roy Carroll.

Les også: Tidenes 10 største dommertabber
Les også: Her blir Milan snytt for scoring

I oktober samme år fikk Tottenham med seg et sjeldent bortepoeng fra Old Trafford, da Martin Jols mannskap kjempet seg til heroiske 1-1 i Manchester.

Michael Carrick og Wayne Rooney i duell. Manchester United-Tottenham 1-1, oktober 2005. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Et av Spurs' store høydepunkter i Premier League-sammenheng oppstod første nyttårsdag 1996, da hjemmelaget vant hele 4-1 over United på White Hart Lane. Teddy Sheringham, Sol Campbell og Chris Armstrong (2) scoret for det som den gangen var Gerry Francis’ mannskap.

Fra tidligere tider er det vanskelig å komme unna Charity Shield-oppgjøret fra 1967, da regjerende seriemester United og regjerende cupmester Tottenham møttes på Old Trafford. Det mest spesielle med kampen var faktisk ikke at det endte 3-3 og at lagene delte troféet, men at Tottenham-keeper Pat Jennings scoret.

Den legendariske Spurs-keeperens utspark var så langt, hardt og presist at det satte United-kollega Alex Stepney fullstendig ut av spill, og har skrevet seg inn i fotballhistorien som et av de mest minnerike målene i engelsk fotball.

Den eneste gangen de to lagene har møttes i en finale vant også United. Ligacupfinalen i 2009 endte nemlig med rød seier etter straffesparkkonkurranse.

Spurs hektet av i toppen – eller?
Etter forrige helgs tap for Arsenal er avstanden opp til Manchester-lagene nå på ti (City) og åtte (United) poeng for Harry Redknapps Tottenham. Det kan med andre ord se ut som om London-klubben i stedet bør se seg over skulderen der naboene Arsenal og Chelsea lurer kun sju poeng bak.

Med seier søndag vil det likevel være et ørlite håp igjen, for da vil man med en avstand på kun fem poeng opp til United, tilsynelatende enkelt kampprogram (ferdig med City, United, Arsenal, Liverpool og Newcastle) og ingen europacup å ta hensyn til, fremdeles ha et snev av realisme i drømmene.

Louis Saha i duell for Manchester United mot Tottenham, februar 2007. (Foto: CHRIS YOUNG/AFP)

Tottenhams drømmer handler om å henge med helt inn og sikre seg sitt første seriegull siden 1961. For United dreier det seg om å forsvare fjorårets seriemesterskap, noe som har blitt viktigere enn noen gang, siden årets argeste konkurrent er ingen ringere enn byrival Manchester City.

Uansett utfall av søndagens kamp er det i hvert fall ingen tvil om at runden rundes av med en virkelig storkamp, både når en ser på oppgjøret i et historisk og i et dagsaktuelt perspektiv.

Så gjenstår det å se om det er Harry Redknapp eller Sir Alex Ferguson som kan smile bredest søndag kveld.

Les også: Dette er ditt liv, Harry Redknapp

Hvordan tror du det går på White Hart Lane søndag? Er Tottenham sjanseløse på gullet? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!