Synnøve Solemdal (Foto: Mats Wedervang/TV 2)
Synnøve Solemdal (Foto: Mats Wedervang/TV 2)

Gulljenta Solemdal: – Har vært veldig nervøs

Men Synnøve Solemdal strålte etter å ha motbevist dem som trodde hun ville svikte de andre på laget.

Ruhpolding (TV 2 Sporten): Synnøve Solemdals første VM-gull druknet i alt oppstyret rundt juryavgjørelsen som sørget for norsk seier på torsdagens mixed-stafett. Tora Berger ga Tingvoll-jenta et glimrende utgangspunkt før Norges andre etappe. Foran et smekkfullt stadion i Ruhpolding viste Solemdal at hun kan mer enn å lete etter potensielle kjærester i utøver-håndboka.

LES: Hegle Svendsen om single Synnøve Solemdal: – Hun er litt kresen

22-åringen hadde en 4. plass fra sprinten i Østersund som beste plassering i verdenscupen før VM-gullet. Etter gullet var Solemdal glad for å motbevise dem som var sikker på at hun skulle svikte de tre andre meritterte norske skiskytterne.

– Jeg er jo mildt sagt ustabil på standplass, så jeg tror folk tenkte at det kunne gå begge veier. Enten kunne jeg drite meg ut eller så kunne det gå bra. Jeg fikk heldigvis en kjempegod start fra Tora. Det gjorde at jeg kunne gå mitt eget løp, sier Solemdal.

Fornøyd trener
Etter etappen vanket det skryt fra herrelagets trener Mikael Løfgren.

– Hun gjorde en veldig bra etappe. Hun gikk jo mot Marie Lauret Brunet, som kanskje er verdens beste stafettløper, og Magdalena Neuner. Hun gjorde et fantastisk løp, sier Løfgren.

Det kokte på stadion underveis i stafetten. Solemdal lot seg ikke affisere av trykket som sakte, men sikkert, bygget seg opp på tribunen. Ved hjelp av ørepropper og rolig musikk stengte Solemdal resten av verden ute i minuttene før hun gjøv løs på etappen sin. Likevel medgir Solemdal at det kriblet litt ekstra før stafetten.

LES: Mixed-gull med «mixed feelings» i Ruhpolding: – En arrangørskandale
LES: Bjørndalen måtte ut i strafferunde: – Var jævla forbanna

– Vært veldig nervøs
Tanken på å svikte laget har nemlig streifet Solemdal mer enn én gang de siste ukene.

– Jeg har vært veldig nervøs. Helt siden jeg fikk vite at jeg skulle gå mixed-stafett har jeg vært nervøs, innrømmer Solemdal.

Utover kvelden kunne 22-åringen nyte alkoholfri Champagne og kake sammen med resten av stafettlaget.

– Dette ga mersmak. Det var fint å stå øverst på seierspallen. Jeg blir bare gladere og gladere, så jeg tror noen snart må få meg tilbake på jorden igjen, sier Solemdal.