Advokat Sigurd Klomsæts klient reagerte på at noen hadde lekket bilder av Anders Behring Breivik til pressen.

– Jeg likte ikke at noen lekket bildene av drapsmannen sittende i håndjern på Utøya. Det var ikke noen god grunn til at det bildet skulle publiseres, sier Kjetil Lindstrøm til TV 2.

LES OGSÅ: Klomsæt får ikke være bistandsadvokat i terrorsaken

Lekket bildebeviser til pressen

Onsdag avgjorde Oslo tingrett at advokat Sigurd Klomsæt blir fratatt oppnevningen som bistandsadvokat for en Utøya-overlevende.

Det skjer etter at Klomsæt ifølge politiet lekket bildebeviser til pressen.

Flere bilder av terrorsiktede Anders Behring Breivik (33) ble lekket til pressen, kort tid etter at dokumentene ble overlevert bistandsadvokatene i saken.

Umiddelbar virkning

Sigurd Klomsæt ble etter tingrettens avgjørelse onsdag ettermiddag fjernet som bistandsadvokat i 22. juli-saken med umiddelbar virkning.

Beslutningen ble gjort kjent av tingrettsdommer Finn Haugen i Oslo tingrett

Ifølge Haugen ble bildene som stammer fra Klomsæt publisert på nrk.no, VG Nett, dagbladet.no, ABC Nyheter og Aftenposten.no. fredag 3. februar, bare timer etter at materialet blitt distribuert til de over 170 bistandsadvokatene i saken.

FJERNET: Advokat Sigurd Klomsæt får ikke lenger arbeide som advokat etter avgjørelsen i Advokatforeningens egen bevillingsnemnd onsdag kveld. Anken fra Klomsæt ble avvist i Oslo tingrett torsdag. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

LES OGSÅ: Sigurd Klomsæt ba advokatkollega sjekke om medielekkasjer er straffbart

Vil anke kjennelsen

Lindstrøm er Klomsæts eneste klient i forbindelse med 22. juli-saken. 16-åringen i Arendal ønsker likevel å beholde den omstridte advokaten som sin bistandsadvokat.

– Jeg og foreldrene mine ønsker å beholde Sigurd Klomsæt og vil forsøke å anke avgjørelsen om at han skal fjernes, sier Lindstrøm.

16-åringens far, Rune Lindstrøm sier til TV 2 at de er fornøyd med jobben Klomsæt har gjort som bistandsadvokat.

– Jeg har kjent ham i tolv år og i denne saken så har han fulgt oss opp på en imponerende måte. Vi vil gjøre det vi kan for å beholde ham. Går ikke det så får vi finne noen andre, men da må vi vite at det er en advokat som gjør en grundig jobb, sier Rune Lindstrøm.

LES OGSÅ: Klomsæt: – Jeg har ikke hentet noen dokumenter