I går publiserte statsminister Jens Stoltenberg sin Spotify-spilleliste på Twitter.

En av sangene som spilles heftig av statsministeren er «Sommerfuggel i vinterland» som har fått en ny vår gjennom Vinnis tolkning i TV 2-serien «Hver gang vi møtes».

Vinnis fremførelse er vist 1,4 millioner ganger på YouTube, og har toppet iTunes sin singelliste i ukesvis. Låten streames også med høy frekvens på både Wimp og Spotify.

Les også: Vinni: – Viktig å ikke gjøre skam på en så fin låt

Appluaderer statsministeren

Vinni er opptatt med å spille inn ny plate, men hans manager Gunnar Greve har følgende kommentar:

- Jeg må ærlig innrømme at jeg ble veldig overrasket, utelukkende i positiv forstand, da jeg fikk vite at rapmusikk også finner veien til statsministerens spilleliste. Det er jo åpenbart at både «Hver gang vi møtes» og Vinnis deltakelse treffer bredden av det norske folk, men dette gav det utsagnet en litt ny dimensjon. Jeg vil gi statsministeren kudos og applaus for god musikksmak og tipse ham om at Vinnis tolkning av en gammel Knutsen & Ludvigsen-favoritt, «God morgen Norge», er potensiell mat for sommerspillelisten hans, sier Greve.

Stoltenberg lytter ifølge eget utsagn på Twitter til mye forskjellig og han tar gjerne imot tips. På spillelisten hans finnes i tillegg til Vinni også låter fra blant annet Amy Winehouse, Bruce Springsteen, Madrugada, Janis Joplin og Siri Nilsen.

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.