BEHOLD GLANSEN: Slik pleier du håret ditt om sommeren.
BEHOLD GLANSEN: Slik pleier du håret ditt om sommeren.

Velvære: Gjør hud, hår og negler en tjeneste

Aldri mer vintergusten! Her er 16 tips som gjør deg vårvakker.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du lei av vinteren og ser frem mot lysere tider? Bruk disse tipsene for en skjønn vårtid!

Sunt hår: Et tips for å få et sunt og vakkert hår er linfrøolje, enten i flytende form eller kostilskudd. Dette skal bidra til å holde håret ditt blankt og sunt.

LES OGSÅ: Statisk og tørt hår etter vinteren?

Vakre vipper: En vippetang kan gjøre underverker. Klem forsiktig oppover mens du har vippene i tangen og gjenta prosessen. Husk at du skal bruke vippetangen FØR du påfører mascara.

Ta vitaminer: Kosttilskudd får du på apoteket, helsekostbutikker og i matbutikken. Men hva er verdt å bruke pengene på? Hvis du ikke spiser fisk ofte, kan det være lurt å ta Omega3-kapsler. De inneholder oljer som hjelper både huden og håret med å holde seg sunt. Multivitamin er et bra kosttilskudd for deg som ikke føler at du får i deg alle vitaminene gjennom kosten. Multivitaminer inneholder både A, B6, B12, C og folat som finnes i fet fisk, kjøtt, grønnsaker og grove kornvarer.

KOSTTILSKUDD: Omega 3-kapsler er bra for hud, hår og negler (Foto: Tatiana Melikhova)

Fine legger: Når våren kommer titter solen frem og leggene kan endelig se dagslys. Et tips for blankere og vakre legger er å blande et par dråper babyolje inn i bodylotion din. Slik oppnår du lett et naturlig, friskt resultat.

Ut i skogen: Sliter du med skinnende og uren hud? En god porsjon frisk luft kan faktisk hjelpe. Ta av deg sminken, rens huden og kom deg ut i nærmeste skogløype. Frisk luft kan gjøre underverker!

Trøtt: Sliter du med ringer under øynene? Hvis du våkner en morgen og ser spesielt trøtt ut kan det hjelpe med å legge noe kaldt under øynene. F.eks. en isbit, en kald klut eller en kald tepose kan fjerne det markerte området og roe ned «hevelsen».

Juks deg brun: Solarium er ikke bra for huden, men man vil jo gjerne få litt farge nå som solen har begynt å skinne. En selvbruningskrem kan gjøre susen. For å oppnå et fint resultat er det viktig å skrubbe huden ren før du påfører selvbruningen. Bruk god tid på å smøre det jevnt og la det tørke i minst 30 minutter før du tar på deg klær.

Tenk lepper: Har du en dårlig dag eller har lyst på en forandring? Røde lepper kan gjøre noe med hele antrekket og lyse opp enn ellers grå hverdag. Røde lepper er ikke bare til fest; det kan være en enkel glede i hverdagen din også.

SMASK! Rød leppestift lyser opp en ellers grå dag. (Foto: VALUA VITALY)

Øyenbryn: Har du lyst på perfekte øyenbryn? Gå til en øyenbrynsspesialist eller dyktig frisør som former og farger brynene dine. Det er virkelig verdt investereringen ettersom brynene former ansiktet!

Nydelige negler: Til våren er pastellfarger en hot trend på neglefronten. Gå for nyanser i grønn, lilla og rosa og prøv deg gjerne frem med både matte og blanke negler. For bedre hold kan du lakke neglene dine med en underlakk før du påfører pastellfargen og deretter en overlakk som gir glans og gjør at neglene holder seg fine og blanke lenger.

Daglig leder hos Tone Lise Salongen gir deg sine tips til hvordan du kan få velstelte negler - les artikkelen her!

Ren hud: Husk å alltid fjerne sminke før du legger deg. Rens huden morgen og kveld, og bruk hudmaske og mild ansiktspeeling 1-2 ganger i uken. På denne måten blir du kvitt skitt, smuss og døde hudceller som ligger øverst i hudlaget og sperrer for at fuktighetskremen din trekker tilstrekkelig ned i huden.

Parfyme: Mange parfymer har en tendens til å gå bort i løpet av dagen. For å få lukten til å vare lenger kan du forsiktig spraye parfyme på undertøyet ditt eller genseren du skal gå med. Slik sitter lukten i tøyet og vil lettere holde seg der, samtidig som alkoholen i parfymen ikke irriterer huden.

Vann: Du har hørt det før, og du får høre det igjen; å drikke vann er noe av det beste du kan gjøre. Det hjelper med å opprettholde balansen i kroppen, du får finere hud og det inneholder null kalorier! Ha med deg en vannflaske i vesken og fyll den opp når du kan, slik blir det mye lettere å få i seg 1-2 liter om dagen.

Trim: I en vanlig hverdag kan det være vanskelig og stressende å tenke på trening. Men nå som solen titter frem er det på tide å komme seg ut. Gå en lang tur, jogg i nærmeste park eller tren styrke hjemme hvis mulig. En halvtime om dagen er det som skal til for å komme i gang!

LES OGSÅ: Dette er en av vårens største trender

Søvn: Mange sliter med å få sove om kvelden, og alle vet at det er viktig med skjønnhetssøvn. Hvis du virkelig vil gjøre en innsats og få deg de åtte timene du burde om natten kan det være lurt å skru av mobil, TV og PC én time før du legger deg. Ta deg et bad, drikk vann og legg deg i sengen og slapp av, slik at kroppen går inn i avslapningsmodus.

Produkter: Finn de produktene som passer til din hudtype. Når du skal komme i gang med nye produkter er det smart å gå til en hudpleier eller apoteket for veiledning. Slik får huden din den pleien den trenger. Det kan også være lurt å holde seg til et bestemt merke over en periode, ettersom huden kan reagere negativt på mange ulike ingredienser, og huden også trenger tilvenning til de ulike ingrediensene.