Jaguar har store planer for vekst i årene som kommer   nye XF stasjonsvogn blir viktig i så måte.
Jaguar har store planer for vekst i årene som kommer nye XF stasjonsvogn blir viktig i så måte.

Jaguar XF: Klassens lekreste stasjonsvogn?

Nå er den offisiell – se bildene og video:

Tidlig denne uken kom bildene som beviser noe vi har visst ganske lenge nå: Jaguar kommer med stasjonsvognutgave av sin XF – og går dermed rett i strupen på BMW, Audi og BMW.

Bilen har vært under utvikling lenge og vi har tidligere vist spionbilder fra testingen.

Først fikk vi noen bilder som så ut som de var skannet fra en brosjyre og som det er vanskelig å vite om lekket ut ved en glipp – eller om Jaguar bare tok en kreativ vri for å skape litt ekstra blest rundt nyhetene sin.

Det gikk i alle fall ikke mange dager før de tok skrittet fullt ut og sendte ut en bunke med offisielle høykvalitetsbilder av bilen. Dermed får vi se akkurat hvordan nyheten ser ut.

Del med dine Facebook-venner

Det vi kan konstatere er i alle fall at Jaguar har laget en sporty og elegant stasjonsvogn. Fra B-stolpen og framover ser bilen ut til å være helt identisk med XF sedan.

LES OGSÅ: Her er stasjonsvognen Rolls-Royce aldri bygget

Jaguar XF.
Jaguar XF.

"Håndtverkerbil"

Dette med Jaguar og stasjonsvogn har forresten ikke vært helt ukomplisert bestandig. Denne biltypen har av en del mer konservative kunder blitt sett på som nesten litt vulgær og fått karakteristikken "håndtverkerbil" – og det er jo et stykke unna det Jaguar tradisjonelt har stått for.

Men de godt bemidlede stasjonsvognkjøperne får likevel snart et nytt alternativ til biler som BMW 5-serie, Audi A6 og Mercedes E-klasse. Og så stort lenger unna en håndtverkerbil kan du vel ikke komme?

Jaguar XF.
Jaguar XF.

Ingen plassmester

Jaguar har gått for en ganske smal vinduslinje og en sterkt skrånende hekk. Det siste betyr at design her går foran maksimal plassutnyttelse. Akkurat det kommer ikke som noen stor overraskelse.

Jaguar har ikke ambisjoner om å utfordre posisjonen Mercedes E-klasse har som klassens plassmester. Men stasjonsvogn er viktig også for Jaguar – slik sett kommer ikke denne bilen en dag for tidlig.

XF har lenge tapt mange salg i denne klassen fordi den bare har vært å få som sedan.

Jaguar i stedet for Mondeo og Passat? Les mer her:

Førermiljøet er akkurat det samme som i sedanen - med andre ord stilsikkert og elegant.
Førermiljøet er akkurat det samme som i sedanen - med andre ord stilsikkert og elegant.

Kommer med SUV

For Jaguar er dette en stor nyhet og det stopper absolutt ikke her. Tata Motors som eier både Jaguar og Land Rover/Range Rover planlegger en solid offensiv i årene som kommer, der Jaguar blant annet skal få en rekke nye modeller.

Etter at forsøket på å bli et volummerke strandet i tiden da Ford eide Jaguar, har indiske Tata valgt å ta det pent og rolig i starten. Men nå er ambisjonene store.

Det kommer også til å resultere i en SUV, et segment Jaguar har gått helt glipp av til nå. Det har de tapt veldig mye penger på. Men bedre sent enn aldri, tenker tydeligvis Tata om den saken.

Hvor mange som har tenkt å bruke Jaguaren til å frakte surfebrett er vi vel noe usikker på - men i teorien skal det altså være mulig...
Hvor mange som har tenkt å bruke Jaguaren til å frakte surfebrett er vi vel noe usikker på - men i teorien skal det altså være mulig...

Klikk på videovinduet under for å video av bilen:

http://www.youtube.com/watch?v=UjM-XeKvsi8

LES OGSÅ: Denne Jaguaren er favorittbilen til de proffe gutta