Nidarosdomen i Trondheim, Sør Trøndelag.
Nidarosdomen i Trondheim, Sør Trøndelag.

Vinneren i Sør-Trøndelag er kåret

Over 60 000 stemmer har bestemt at dette er neste destinasjon for God morgen Norge-gjengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I God morgen Norges uhøytidelige fylkeskonkurranse, der vi skal besøke et sted i hvert fylke, gikk Frøya seirende ut av konkurransen.

Sist uke var det Rauland som fikk besøk av TV 2. Se reportasjen her!

Her er vinneren i Telemark fylke.

Utsikt fra Nidarosdomen.
Utsikt fra Nidarosdomen.
En gammel mine ved Løkken Verk.
En gammel mine ved Løkken Verk.

Følg God morgen Norge på Facebook for daglige oppdateringer!

Slik fungerer det

Annenhver fredag presenterer vi fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

Det stedet som får flest stemmer reiser vi til. I Oppland tok det helt av med over 600 000 stemmer totalt.

I Telemark var det over 145 000 og nå er altså turen kommet til Sør-Trøndelag.

Solnedgang på Storfosna i Sør-Trøndelag
Solnedgang på Storfosna i Sør-Trøndelag
Agdenes fyr i Sør-Trøndelag.
Agdenes fyr i Sør-Trøndelag.

For turtips, sjekk ut lommekjent.no

Dette var de fem utvalgte stedene i Sør-Trøndelag

Hvor i Sør-Trøndelag skal God morgen Norge dra?
Hvor i Sør-Trøndelag skal God morgen Norge dra?

1. Stokkøya i Åfjord kommune

For noen år tilbake var det bare en sliten campingplass på en av Trøndelags flotteste sandstrender. På noen år har Torild Langklopp og Roar Svenning bygd opp et lite ferieparadis på Stokkøya. Det kreative paret driver nå Stokkøya sjøsenter og har etabert stedet ved hjelp av noen av Norges beste kokker og nytenkende arkitekter. I de spesielle sub-lugarene kan du sove under bakken! Leilighetene er gravd ned i sanden for å dempe inngrepet i naturen. Årets Oscarnominerte film «Tuba Atlantic» ble spilt inn på Stokkøya.

2. Løkken Verk i Meldal kommune

Løkken Verk er et tettsted i Meldal kommune. Bygda oppstod da det i 1652 ble funnet kobbermalm i området. Malmforekomsten var på rundt 30 millioner tonn, og var den største forekomsten av kobberholdig svovelkis funnet i Norge. Det var gruvedrift i området fra 1654 til 1987, altså 333 år med gruvehistorie! Løkken har en spennende historie knyttet til gruvedrift. Thamshavnbanen var Norges første elektriske jernbane med gods- og persontrafikk, og er i dag verdens eldste vekselstrømbane som fortsatt er i drift.

3. Frøya

På Frøya kan du «øyhoppe» mellom øyene Mausund, Sula og Bogøyvær. Bogøyvær er den minste av disse tre øyene, og består av to små øyer sammenbundet med ei hengebru. Her er det bilfritt, og all «trafikk» på land skjer med trillebår eller firehjuling på opparbeidede stier. Bogøyvær har knapt 20 fastboende, og ressursene fra havet er fortsatt basisen for livet på øyene. «Supen Pøbb» er en særegen pub og et unikt samlingssted for både Bogøyværinger, feriefolk og båtturister.

4. Råkvåg i Rissa kommune

Råkvåg er et lite, intimt fiskevær innerst i Stjørnfjorden i Rissa kommune. Den unike gamle bryggerekka skal være den største samlingen av sildebrygger utenom byene. Innovasjon Norge har kåret Råkvåg til et av de 20 best bevarte og vakreste tettsteder i Norge, der historie, kultur, byggeskikk og tradisjoner er vevet tett sammen.

5. Selbu

Selbu er et lykkeland, skryter innbyggerne av. I Selbu kan du oppleve fin, stille og uberørt natur. Både Selbusjøen og elva Nea har mye ørret. Kommunen er kjent for strikking og da spesielt Selbuvottene. Dugnadsånden i bygda er også stor. I løpet av året er det utallige arrangementer i Selbu: Sommerfestivalen i Selbu, Selbudansen, Selbumartnan, Gammelelva Bluegrass festival og "Støy på landet" - støymusikkfestivalen i Selbu.

Få tips til hva som skjer der du bor eller legg inn dine egne tips i vår kulturkalender

Her er resultatet: