SMARTE TIPS: Slitt, statisk, flatt og livløst hår er virkeligheten for mange etter en lang vinter. Her er tipsene som hjelper deg å få en velpleid og trendy manke tilbake! (Foto: Dan Dumitru Comaniciu)
SMARTE TIPS: Slitt, statisk, flatt og livløst hår er virkeligheten for mange etter en lang vinter. Her er tipsene som hjelper deg å få en velpleid og trendy manke tilbake! (Foto: Dan Dumitru Comaniciu)

Hår: Statisk og tørt hår etter vinteren?

Slik får du vakre lokker til våren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinteren sliter på håret ditt, og kulde, tørr inneluft og store temperaturforandringer bidrar til at håret fort blir tørt og statisk i tillegg.

Nå som våren står for døren er det på tide med både pleie og forandring! Vi gir deg tipsene som forvandler en sliten vintermanke til velpleid vårhår!

Slitt hår: Etter vinteren trenger håret masse pleie og næring. Hårkurer trenger ikke å være dyre, men visste du at du kan lage din egen hjemme på kjøkkenbenken? Bruk olivenolje i hårtuppene for å motvirke tørt hår. Én teskje honning blandet i en kopp melk som du masserer inn i hodebunnen eller avokado blandet med litt olje og en eggeplomme kan også hjelpe deg. La hårkuren sitte i håret en halvtimes tid, og skyll ut.

LES OGSÅ: Bli hverdagsvakker nesten gratis!

Stram hestehale: For å unngå å få den typiske bulken i nakken, bør du se opp i taket når du fester hårstrikken. Slik blir hestehalen stram og moteriktig. Dette er en enkel frisyre som kan redde enhver dårlig hårdag.

GRE HÅRET BAKOVER: «Wet look» er en av de hotteste hårtrendene denne våren. (Foto: George Doyle)
GRE HÅRET BAKOVER: «Wet look» er en av de hotteste hårtrendene denne våren. (Foto: George Doyle)
Sleik: En av de viktigste trendene på hårfronten denne våren og sommeren er den såkalte «wet looken» Gre håret rett bakover, og bruk et produkt med kremaktig tekstur for å få den formen og det resultatet du ønsker. Gre håret bak ørene for en androgyn look.

Klipp deg: Nå som våren er her, og den lange vinteren endelig er over er det på tide med en real hårklipp. Mange jenter kvier seg for å bli kvitt de slitte tuppene, men håret vil se mye bedre ut hvis du får litt av det bort. Eventuelt kan det være både fint og kledelig å klippe opp håret i etasjer, dermed får du et løsere resultatet som kan friske opp det gamle deg.

Flett håret: Føler du at håret ditt er flatt, kjedelig eller fett? En enkel løsning kan være å lage en flette. Lag først hestehale og flett deretter ned på høyre side eller lag en fiskebensflette. Det er mange valg, og det tar ikke lang tid.

Fett hår: Mange kvinner sliter med fett hår. En ting som kan hjelpe er å vaske håret kun 2-3 ganger i uken, i steden for hver dag. Fett hår kan også skjules ved at du setter opp håret i en stram hestehale eller bruker tørrshampo i hodebunnen.

Lugg: Hvorfor ikke prøve noe helt nytt og klippe lugg? Pannelugg har vært i motebildet lenge, og det er ingenting som tyder på at den vil forsvinne med det første!

BLI FIN MENS DU SOVER: Ligg med flette om natten, og du får flote krøller når du våkner! (Foto: Digital Vision)
BLI FIN MENS DU SOVER: Ligg med flette om natten, og du får flote krøller når du våkner! (Foto: Digital Vision)
Krøller: Har du dårlig tid om morgenen, men lyst på krøller? Sov med flette! Begynn med å sette opp håret i en høy hestehale om kvelden. Dersom håret er litt fuktig får du lettere krøller. Bruk eventuelt en hårkur eller hårolje og flett håret. Når du våkner om morgenen løsner du strikkene og sprayer i litt hårspray, da vil krøllene holde seg fine hele dagen.

LES OGSÅ: På tide å skjemme seg litt bort?

Flatt hår: Mange nordiske kvinner har flatt og livløst hår, men det finnes råd! Dust powder, eller volumpudder som det heter på norsk, kan gi deg det du trenger. Dryss en liten mengde ved hårrøttene og masser lett inn i hodebunnen. Gre deretter håret ut med rene fingre, og resultatet er en rocka look med volum.

Naturlige striper: Til våren er det mange som ønsker seg naturlige striper. Press ut saften av en sitron i håret der du ønsker striper og sol deg. Lyse striper i håret skaper liv i glansløst hår! Men husk å ikke gjøre dette for ofte, da det naturlig nok sliter på håret ditt.