Turen opp fra Taumevatn er slak og fin og du kommer raskt litt opp i terrenget og får fin utsikt. Videre går det nesten bare bortover eller nedover.

Etter du har passert Finnvedlen passerer du en enslig støl. Hele området ligger skjermet og du føler deg frikoblet fra opptråkka løyper og store naturinngrep på tross av at du er bare noen få kilometer fra et område med mye skitrafikk.

Det kan være greit å være OBS på at vi fulgte et bekkefar da vi gikk på et tidspunkt med liten risiko for skred. Om du vil være helt sikker eller ikke vet hvordan du vurderer skred anbefaler jeg å ikke følge ned i bekkefaret men å gå oppfor på flaten, da unngår du den risikoen.

Om du ønsker å gjøre dette til en overnattingstur kan du velge å bo både på Turistforeningens selvbetjente hytte Tamuevatn. Eller kanskje du ønsker å ha hytta helt for deg selv, med venner eller familie? Da kan Oselega som også ligger ved Taumevatn anbefales. Dette er en hytte eid av Statskog og kan leies for 690 kr per døgn. Hytta har åtte sengeplasser fordelt på tre soverom. Den ligger ca 300 meter nord for Taumevatnhytta.

Du kan se denne turen i kartet og laste ned GPS spor her

For å se turen fra Ådneram til Taumevatn kan du gå her.

Se kartet på Lommekjent.no for flere turer i området.