I denne ukens «Til toppen av Norge» padler deltagerene i landskapet i Lusterfjorden som er svært majestetisk og malerisk, og mange store kunstnere har latt seg inspirere av den spesielt vakre naturen her i enden av Sognefjorden.

Lusterfjorden strekker seg helt inn til foten av Jotunheimen, Breheimen og Jostedalsbreen, og fra Skjolden i øst til Solund i vest.

Fantastisk turområde

Det er mange turer man kan begi seg ut på, men naturlige startsteder er Solvorn eller Marifjøra, der det begge steder er 2 flotte hotell, henholdsvis Walaker og Tørvis hotell.

Finn turer i området her.

Man kan for eksempel ta turen over til Urnes stavkirke som er den viktigste kulturhistoriske attraksjonen i Luster. Den ble bygd tidlig på 1100-talet og er Norges eldste og best bevarte stavkirke det er også den eneste stavkirka på UNESCO sin World Heritage liste.

Deltagerenes padletur går fra Kjørnes som er et tettsted i Sogndal kommune i Sogn og Fjordane. Tettstedet har 531 innbyggere per 1. januar 2011, og ligger ved Riksvei 5 omtrent fire kilometer sør for kommunesenteret Sogndalsfjøra og ca. syv kilometer nordvest for Kaupanger. De padler hele veien helt til Tørvis hotell som er et fantastisk hotell og et godt utgangspunkt for turer i området.

Vil du padle samme tur som «Til toppen av Norge» deltagerene?

Turen finner du her;

Del 1 av turen

Del 2 av turen

Les mer om «Til toppen av Norge» her