Costa Allegra brann utenfor Seychellene (Foto: Mario Biondi, Wikimedia)
Costa Allegra brann utenfor Seychellene (Foto: Mario Biondi, Wikimedia)

Cruiseskip med 1000 mennesker om bord i drift

Et italiensk cruiseskip fra det samme rederiet som forliste Costa Concordia, er nå i drift utenfor Seychellene etter at det begynte å brenne i dag. Skipet skulle etter planen til Geiranger i mai.

Det italienske cruiseskipet MS Allegra var i nærheten av øyparadiset i Det indiske hav da det oppsto en brann om bord tidligere i dag, opplyser italiensk kystvakt til nyhetsbyrået AFP.

Skipet skal nå være i drift med over 1000 mennesker om bord. Av disse er 627 passasjerer og 413 besetningsmedlemmer.

Fly og taubåter på vei

Seychellene har sendt et kystvaktfartøy, et fly og to taubåter til havaristen, og to fisketrålere er også på vei for å hjelpe.

– Situasjonen er helt trygg. Andre fartøyer er på vei. Kapteinen oppdaterer oss jevnlig om alt som skjer, sier talsmann Cosimo Nicastro i den italienske kystvakten ifølge NTB.

Brannen skal ha brutt ut i generatorene og har ført til at motorene nå er ute av drift. Skipet venter derfor på å bli slept. Kommunikasjonen fungerer imidlertid som den skal.

Samme rederi som Costa Concordia

Cruiseskipet tilhører Costa Cruises, det samme rederiet som eier Costa Concordia som grunnstøtte 13. januar på den italienske vestkysten.

Les også:40 savnet etter cruiseforliset – kapteinen pågrepet

Brannen om bord på MS Allegra skal ha oppstått i motorrommet, men ble raskt slukket. Ifølge foreløpige opplysninger er skipet nå i drift ca. 200 nautiske mil sørvest for Seychellene og ca. 20 km fra Alphonse-øyene.

Det skal ikke være noen personskader etter brannen.

Skipet har åtte passasjerdekk og 400 lugarer. Den siste havnen skipet anløp var Reunion for 4 dager siden. Det ble bygget ved Aker Kværners Wärtsila-verft i finske Turku i 1969. Frem til 1986 var operatøren det svenske rederiet AB Nordstjernan.

Til Norge i mai

Skipet var på vei fra Madagaskar til Mahe på Seychellene da brannen oppsto, skriver den italienske avisen la Repubblica.

MS Allegra er satt opp med anløp i Geiranger i Møre og Romsdal den 27. mai og i Olden 28. mai. Skipet skal etter planen tilbake til de to havnene både i juni og juli.

Les også: Cruiserederiet Costa satser tungt i Nord-Norge

Geiranger er årlig besøkt av opptil 200 cruiseskip, noe som gjør bygda til en av de største cruisehavnene i Norge.