Svindal fall
Svindal fall

Lund Svindal hektet og falt spektakulært - mistet topplassering

Etter en oppløftende førsteomgang av verdenscupstorslalåmen i Crans-Montana hektet Aksel Lund Svindal og falt.

Se Svindal Larsen miste bakkekontakten i videovinduet over.

Motgangen fortsetter dermed for Aksel Lund Svindal som lå på en oppløftende tredjeplass etter første omgang av storslalåmrennet.

Lund Svindal hadde ett sekund til gode på ledende Hannes Reichelt når han satte utfor i andre omgang, men det norske alpin-esset sparte ikke på noen ting når han satte utfor i de sveitsiske alper.

Havnet bakpå
Allerede ved passering av den femte porten skjedde det skjebnesvangre da Lund Svindal kjørte litt for nær porten og hektet armen inn i den. Den lille berøringen er nok til at han havner bakpå, får rotasjon på kroppen og mister bakkekontakten.

Etter et svev, med tilhørende skru, lander verdensmesteren på ryggen og sklir nedover bakken. Etter et par sekunder liggende på bakken hvor han får sjekket at alt er som det skal, reiser en litt fortumlet Lund Svindal seg, og kjører rolig ned resten av bakken

Les også: Svindal skuffet over egen innsats

Dermed mistet Lund Svindal verdifulle verdenscuppoeng.

Italieneren Massimiliano Blardone kjørte inn til karrierens sjuende verdenscupseier. Han vant storslalåmrennet også i Alta Badia før jul. Marcel Hirscher, som ledet etter første omgang, ble nummer to og Reichelt nummer tre.

Det kunne se ut til at han kom seg unna uhellet uten alvorlig skade, men han var åpenbart litt forslått i nakkeregionen. Vel nede i målområdet ble det lagt is på nakken og skulderen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Nakken og skulderen gjør litt vondt, men det er OK. I alpint skjer slikt som dette. Nå ser jeg fram mot rennene i Kvitfjell. Jeg reiser rett dit, sier Aksel Lund Svindal til NTB etter løpet.

Til tv2.no forteller verdenscupsjef Håvard Tjørhom at han ikke er bekymret for at det er snakk om noen alvorlig skade for Svindal.

– Han fikk en sjekk av fysioterapeut like etter rennet og alt ser greit ut. Han skal ta det rolig noen dager og vi gjennomfører en ny sjekk i morgen, men det er ingen grunn til bekymring, forteller Tjørhom.

Verdenscuprennene i Kvitfjell arrangeres første helgen i mars, og der skal det være to Super-G-renn og ett utforrenn.

Karlsen kjørte seg opp
Lund Svindal lå 57 hundredeler bak Marcel Hirscher etter første omgang.

Truls Ove Karlsen lå på 20.-plass (2,33) etter første omgang og kjørte seg fint opp i andre omgang. Han endte til slutt på en 12.plass.

Kjetil Jansrud var heller ikke heldig i andre omgang, og falt fem plasser i andre omgang.

Emil Bjørtomt Kristiansen kvalifiserte seg ikke for finaleomgangen. Leif Kristian Haugen og Markus Nilsen kjørte ut. (©NTB/TV 2 Sporten)