Arsene Wenger jubler etter scoring for Arsenal mot Tottenham. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Arsene Wenger jubler etter scoring for Arsenal mot Tottenham. (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Wenger tror Arsenal kan ta igjen Tottenham

Arsène Wenger mener «The Gunners» leverte en perfekt kamp mot erkefienden.

London (TV 2 Sporten): Arsène Wenger har opplevd en av sine tøffeste sesonger som Arsenal-manager, men comebacket mot Tottenham viste hva som bor i laget. Etter å ha havnet under 2-0 tidlig, slo franskmannens gutter tilbake med et vanvittig snuoperasjon.

Se sammendrag av kampen øverst i artikkelen.

- Arsenal er i live, og mye mer enn mange trodde før kampen. Det var en god prestasjon i alle faser av spillet. Det var perfekt til tross for en veldig dårlig start. Tottenham begynte bra de første fem minuttene, men jeg følte at vi hadde de 85 neste minuttene, sier Wenger på pressekonferansen etter kampen.

- Perfekt
Wenger er spesielt fornøyd med måten «The Gunners» taklet den grusomme starten de fikk på hatoppgjøret.

- Vi nektet å gi opp, vi fortsatte uansett. Vi viste god lagmoral. Jeg synes vi virket litt nervøse i starten, men vi fant roen etter hvert.

Med 5-2-seieren ligger Arsenal nå sju poeng bak Spurs på tredjeplass.

Se hva Wenger sa etter kampen her (artikkelen fortsetter):

597037

Wenger tror det er mulig for klubben å ta igjen rivalen, som er su poeng foran på tabellen.

- Det er mulig hvis vi fortsetter som dette, det følte jeg også i forkant av kampen. Det er handler om å være stabile, og alle i Premier League kan tape poeng. De har et tøft kampprogram, men det har vi også.

- Følte meg ikke trygg
Harry Redknapp opplevde at hans mannskap falt fullstendig sammen etter drømmestarten på Emirates.

- Jeg følte meg ikke komfortabel på 2-0. De skapte sjanser, og på 2-2 følte jeg meg enda mindre trygg. De hadde momentum ved pause, og vi visste at det ville bli en tøff andre omgang. Vi må gi dem honnør, og det andre målet til Van Persie var fantastisk. Det var «one of those days».

Spurs-bossen, som fortsatt er favoritt til å bli ny England-manager, valgte å sette inn Rafael van der Vaart og Sandro i pausen.

- Jeg følte vi ble overløpt på midtbanen, jeg synes de styrte kampen også på 2-0. Jeg tror ikke det hadde hjulpet samme hva slags formasjon vi hadde spilt. Vi kom inn til pause og syntes synd på oss selv.

Landskamper
Redknapp er nå opptatt av hvordan Tottenham responderer på stortapet.

- Vi må komme tilbake som vi gjorde i starten av sesongen. Det er imidlertid vanskelig, for mange spillere skal bort til ulike steder i verden for å spille landskamper. De kommer ikke tilbake før på fredag, og det er galskap på dette tidspunktet av sesongen, sier Redknapp, som får støtte av Wenger.

- Jeg synes det er respektløst å spille landskamper nå, sier Wenger.

Hva mener du om Arsenals kamp? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!