SISTE CHELSEA JUBEL: Oppgjøret mot Bolton ble André Villas Boas og Roberto Di Matteos siste mulighet til å juble sammen for Chelsea triumf i Premier League. (Foto: BEN STANSALL/Afp)
SISTE CHELSEA JUBEL: Oppgjøret mot Bolton ble André Villas Boas og Roberto Di Matteos siste mulighet til å juble sammen for Chelsea triumf i Premier League. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Endelig kan du juble, Villas-Boas

Chelsea responderte på optimalt vis da manageren trengte det som mest.

Chelsea - Bolton 3-0:
Chelsea måtte vinne mot Bolton etter mager poengfangst i det siste, og mot Bolton lørdag leverte Chelsea-stjernene endelig varene. David Luiz viste vei med en scoring lagets spisser ville vært stolte av, før Didier Drogba og Frank Lampard også tegnet seg på scoringslisten.

TV 2 PLAY: Se intervju med André Villas-Boas etter kampen
TV 2 PLAY: Se intervju med Gary Cahill etter kampen

Med tre poeng her får lagets portugisiske manager litt pusterom, etter en uke preget av spekulasjoner og rykter om at han er i ferd med å miste jobben.

Se sammendrag øverst i artikkelen

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Chelsea styrte fra start
Etter fem minutter kom kampens første sjanse. Frank Lampard taklet godt på egen halvdel, og ballen havnet etter hvert hos Daniel Sturridge som satte fart på. Mot sine gamle lagkamerater skar spissen inn fra venstresiden, men bommet litt i skuddforsøket og klarte ikke å bry Ádám Bogdán noe særlig.

Tre minutter senere fikk hjemmelaget muligheten på ny. Frank Lampard så ut til å ha funnet tilbake til gamle takter, og gikk på et flott løp i bakrom. Mottaket var godt, men det var også forsvarsjobbingen til Boltons nye midtsopper Tim Ream.

Forsvarsspilleren fikk såvidt foten på ballen, noe som gjorde at Lampard måtte prøve å runde keeper Bogdán. Etter å halvveis ha rundet ungareren ble vinkelen for skrå, og Boltons burvokter fikk kroppen imellom og reddet mesterlig da Lampard likevel prøvde seg.

Frisk Sturridge
Etter snaue halvtimen fikk Sturridge muligheten på ny. Brasilianeren Ramires satte fart på i midtbaneleddet, og spilte ut til Sturridge som denne gangen lå ute til høyre. Engelskmannen gikk nok en gang innover i banen, og avsluttet denne gang med sin foretrukne venstrefot. Skuddet var pent, men nok en gang var Bogdán parat og fikk slått ut til corner.

Fem minutter senere var den rappfotede spissen på farten igjen, men nok en gang måtte hjemmelaget nøye seg med corner etter engelskmannens involvering. Denne gangen var det David Wheather som fikk et bein på Sturridges avslutningsforsøk.

Målløst til pause
Akkurat da klokken var i ferd med å runde 45 minutter kom Bolton til sin største sjanse i omgangen. Rio Miyaichi, på lån fra Arsenal, driblet seg fint gjennom i midten og fant Tuncay Sanli på høyresiden. Japaneren fortsatte løpet inn i feltet og fikk ballen tilbake, men det lure skuddet mot nærmeste hjørne gikk like over målet til Petr Cech.

Dermed stod det 0-0 til pause, til tross for massivt Chelsea-press gjennom hele omgangen.

Drømmestart på 2.omgang for Chelsea
Kun to minutter ut i andre omgang fikk Chelsea sin fortjente ledelse. David Luiz viste at han kan også sine offensive kunster, og opptrådte som en vaskeekte angrepsspiller da han skar inn i banen og nydelig curlet ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Bogdán.

Tre minutter senere holdt Bolton på å svare, da Nigel Reo-Coker fikk muligheten fra ca tjue meter. Bolton-kapteinenes skuddforsøk var dog litt for svakt, og gikk til side for Chelsea-målet.

Etter snaue 55 minutter kunne Luiz blitt tomålsscorer, da hans heading etter hjørnespark så ut til å snike seg inn til 2-0. På streken stod derimot lille Ryo Miyaichi, som på akrobatisk vis fikk avverget faren. Minuttet etter var det Didier Drogba som var farlig frempå, men hans avslutning snisset tverrliggeren og gikk over.

2-0 ved Drogba
Etter en drøy time skulle likevel Drogba markere sitt Premier League-comeback med scoring. Frank Lampards hjørnespark var strålende, Drogba gikk til værs og stanget ballen mot det lengste hjørnet og denne gangen klarte ikke Boltons strekmann Miyaichi å hindre scoring.

Dette var ivorianerens 99. Premier League-scoring, og neste gang han scorer vil han bli den første afrikaneren i Premier League-historien i den eksklusive 100-målsklubben.

Les også: Bent ble nummer 21 i 100-målsklubben

Luiz og Drogba mot Bolton (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)
Luiz og Drogba mot Bolton (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)

Minuttet etter kunne hjemmelaget økt til tre, men verken Michael Essiens langskudd eller noen av dem som fikk muligheten på returen klarte å straffe Ádám Bogdán ved den anledningen.

Lampard satte inn sluttresultatet
Tolv minutter før slutt var det Frank Lampard sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Juan Mata la inn fra høyre, og på sedvanlig Lampard-vis hadde Chelseas kaptein for dagen sneket seg inn på bakerste stolpe som så mange ganger før. Avslutningen var kontant og fin, og gjorde at Lampard scoret sitt 150. ligamål i engelsk fotball.

Dette var også engelskmannens tolvte scoring mot Bolton i Premier League, mer enn han har mot noen andre klubber.

Midtbanespillerens scoring ble også dagens siste for Chelsea, for selv om både Fernando Torres og Salomon Kalou kom innpå mot slutten og fikk muligheter, ebbet det hele ut med 3-0 til hjemmelaget.

Ekstremt viktig seier for Chelsea
Dette var Chelseas første seier på fem Premier League-kamper. Også i fjorårssesongen var det mot Owen Coyles mannskap at det delvis løsnet for det som den gang var Carlo Ancelottis mannskap. Da gikk man seks kamper på rad fra november til desember uten seier, før en 1-0-seier over Bolton skapte delvis ro i rekkene.

For Bolton fortsetter den håpløse Chelsea-statistikken, som nå strekker seg til 17 kamper uten seier og nå er den lengste de hvite har hatt mot noe annet motstanderlag gjennom hele klubbens historie. Owen Coyles lag spilte også sin fjerde kamp på rad uten seier, og har tøffe måneder foran seg for å holde plassen i divisjonen.