Vinnis tolkning av Halvdan Sivertsen klassikeren «Sommerfuggel i vinterland» har solgt til platina på bare tre dager.
Vinnis tolkning av Halvdan Sivertsen klassikeren «Sommerfuggel i vinterland» har solgt til platina på bare tre dager.

Vinni kurerte sosial angst med dop

– Alle stirrer på deg.

I kveldens «Hver gang vi møtes» forteller Øyvind «Vinni» Sauvik åpent om et liv med heftig bruk av narkotika og sosial angst. Han sjokkerte mange da han vant Spellemannprisen og var klart ruset da han mottok prisen. Og i flere intervjuer innrømmet han å ha brukt mye dop.

Les også: Vinni snakker ut om papparollen på TV

Kokain, men ikke heroin

– Jeg er ganske dårlig på nei nå også. Men da sa jeg ikke nei. Det var ja til alt. Så det gikk hardt for seg. Men jeg har aldri vært heroinmisbruker og det er vel det som er definisjonen av beinhardt føler jeg. Selv om det er mange andre ting å drive med, sier Vinni som blant annet forteller at han har brukt kokain i «Hver gang vi møtes».

– Sosial angst

Men det var ikke bare for å feste at Vinni brukte dop.

– Jeg begynte å slite med sosial angst og hadde problemer. Det å gå på flyplassen når du er uggen og alle stirrer på deg og skulle snakke meg deg. Så jeg begynte å bruke ting for å roe ned greiene, forklarer han.

– En drøm

– Det som reddet meg litt var det fundamentet jeg hadde fått fra mutter`n og fatter`n. Og det at jeg alltid har hatt en drøm og en plan. Det er musikk vi skulle drive med uansett hvor ruset og ute man var. Så det har holdt ting litt i tømmene, sier Vinni i programmet.

Les mer: Vinni: – Jeg lå på puter og pustet og skalv