vardoen pannekaker2 (Foto: Fra boken
vardoen pannekaker2 (Foto: Fra boken "Tøff mat")
Amerikansk frokost med pølser, burgere av pølsefarse, toast, eggerøre, poteter og pannekaker. Skal det være, så skal det være!  (Foto: Fra boken
Amerikansk frokost med pølser, burgere av pølsefarse, toast, eggerøre, poteter og pannekaker. Skal det være, så skal det være! (Foto: Fra boken "Tøff mat")

Amerikanske pannekaker som bryter fysiske lover

Her er oppskriften på pannekaker så porøse at de klarer å suge opp ufattelige mengder med lønnesirup.

I Amerika er pannekakene mye tykkere enn våre pannekaker. Mannen bak flere populære barer og restauranter i Oslo, Jan Vardøen, har tatt med seg de porøse pannekakene til Norge. Pannekakene serverer han på The Nighthawk Diner, restauranten på Grünerløkka inspirert av den amerikanske diner-tradisjonen.

Jan Vardøen er aktuell med boken «Tøff mat», der han deler sine vanlige og uvanlige oppskrifter. Her avslører han også oppskriften på sine amerikanske pannekaker.

I Amerika har Vardøen fått servert de saftige pannekakene til frokost titt og ofte. Pannekaker med store mengder sirup som dagens første måltid klinger kanskje merkelig i norske ører, men ifølge Vardøen funger kombinasjonen på en merkelig måte.

– Jeg liker det godt, men er veldig glad for at jeg slipper å spise det hver dag, sier Vardøen.

Her er Vardøens pizzaoppskrifter

Røre til ca. 8 tykke og mektige pannekaker

Amerikansk frokost med pølser, burgere av pølsefarse, toast, eggerøre, poteter og pannekaker. Skal det være, så skal det være!  (Foto: Fra boken
Amerikansk frokost med pølser, burgere av pølsefarse, toast, eggerøre, poteter og pannekaker. Skal det være, så skal det være! (Foto: Fra boken

250 g siktet hvetemel

1 ts salt

2 ts bakepulver

3,5 dl melk

1 pisket egg

1 ss smeltet smør

smør til steking

lønnesirup

_____________________

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene, vend deretter inn melk, egg og smør. Det skal bli en tyktflytende røre, litt tykkere enn vaffelrøre. Stek pannekakene i smør i en varm jernpanne – de skal være rundt en centimeter tykke og like store som en CD-plate. Server dem med en klatt smør på toppen og sykelige mengder lønnesirup.

Oppskrift hentet fra boken «Tøff mat»

Vil du ha flere mattips? Få oppdateringer fra Wenche på Facebook

Les også:

Vi er ikke lei lavkarbo

Superfrø erstatter kjøtt og poteter