Drømmer du om sunne, vakre og velsstelte negler? Vi gir deg eksperttipsene til den perfekte manikyren!

Hemmeligheten bak en god manikyr

– Hemmeligheten bak en god manikyr er et godt forarbeid og god tid. Lakk gjerne neglene på kvelden, og bruk en god neglefil og gode neglelakker, sier daglig leder ved Tone Lise Salongen i Oslo, Eun Heieren til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Vil du vinne sminke, smykker, jeans og bag?

VELSTELTE NEGLER: Almond Oil Nail and Cuticle Pen inneholder høykonsentrert mandelolje og naturlige aktive ingredienser, og skal styrke negler og neglebånd (kr 139, The Body Shop), Almond Nail and Hand Butter er en fyldig, rik og intens håndkrem for ekstra tørre hender (kr 169, The Body Shop), Beauty Growth Booster inneholder blant annet kiwiekstrakt og kalsiumkompleks som skal pleie negler og neglebånd (kr 99, Oriflame), Blank Slate Pre-Manicure Nail Mask (Essie), Nail Buffer Set består av tre neglefiler med fargekodet program for vakre og velstelte negler (kr 45, Oriflame).

Fjern gammel lakk

Start med å fjerne rester av gammel neglelakk. Bruk gjerne neglelakkfjerner uten aceton, det er både mer miljøvennlig og mer skånsomt for neglene dine! Vask hendene grundig!

Dytt neglebåndene tilbake

Dytt neglebåndene forsiktig ned med en orangepinne, eller med din egen negl. Det vil forlenge neglesengen, og få neglene til å se lengre og mer velstelte ut. Om du klipper neglebåndene eller ikke er en smakssak. Noen mener at neglebåndene bør klippes med jevne mellomrom, mens andre mener at neglebåndene aldri bør klippes.

– Dersom du aldri har klippet neglelbåndene dine tidligere, kan det være vanskelig å vite hvor mye du bør klippe. Et godt tips er derfor å få gjort det første gangen hos en profesjonell, for deretter å opprettholde det selv hjemme, sier Eun.

LES OGSÅ: Neglelakk: Dette er en av vårens største trender

Fil neglene

MANIKYRSETT: Manikyrsett i mappe som inneholder baselakk, overlakk, neglelakk, neglelakkfjerner, negfil, buffer og neglebåndspinne (kr 375, TL Design).

Fil ønsket lengde og fasong på neglene. Bruk en god fil, som ikke er for grov, og fil alltid inn mot midten i én retning. Neglelakkmerket Essies tips til den perfekte manikyr inkluderer å forme neglene i forhold til den formen neglenåndene dine har. Hvis du har ovale neglebånd skal du file ovalt, mens hvis du har firkantede neglebånd skal du file firkantet.

– Hva slags fasong og lengde du ønsker på neglene er en smakssak, men den største trenden på neglefronten denne sesongen er korte negler, sier Eun.

Avslutt med en fin fil for å lukke skjellaget i neglene. Gå over med en neglelakkfjerner for å fjerne smuss og fett.

LES OGSÅ: Marni for H&M: Nå skal du faktisk gjøre dette

Baselakk, neglakk og overlakk

Legg et lag med baselakk på neglene. Det finnes ulike typer baselakker - velg den baselakken som passer din negletype.

– Baselakk eller basecoat beskytter neglen mot farge og gir et bedre resultat. Den legger seg i rillene på neglen, og gjør det enklere å lakke, samt gir en glattere og jevnere overflate, sier Eun.

Legg to strøk med neglelakk. La lakken tørke mellom hvert strøk. Husk at det er bedre å legge tre tynne strøk enn to tykke!

– Du bør alltid sette av god tid til å lakke neglene, men har du dårlig tid bør du velge en lys lakk fremfor en mørk. Mørke neglelakker tørker saktere enn lyse fordi fargepigmentene er tettere, sier Eun.

Er du usikker på hva slags neglelakk som passer deg? Et godt tips er å ta utgangspunkt i dine naturlige farger. Bruk fargehjulet for å finne de optimale fargesammensetningene for dine øyne, hud- og hårtoner.

Avslutt med et lag med overlakk. I følge Essies manikyrguide vil overlakken, i tillegg til å tørke neglelakken din raskere og gi ekstra glans eller en matt finish, forsegle og forlenge manikyren.

Et godt tips for å få manikyren til å vare lenger, er å påføre et nytt lag overlakk annenhver dag!

MANIKYR: Hemmeligheten bak en perfekt manikyr er et godt forarbeid. Neglefil i glass (kr 129, Vita), Natural Nail Base Coat (kr 159, Opi), TL Spa Design Hydrating Cuticle Oil skal gjøres neglene mer fleksible og neglebåndene elastiske og myke (kr 149, TL Design), Top Coat (kr 159, Opi), Beam Up Instant Nail Whitener er en baselakk som skal gjøre neglene hvitere (kr 139, Essie).

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra Oslo Fashion Week

Silkemyke puselabber

Når neglelakken er helt tørr kan du påføre en god håndkrem og neglebåndsolje! En neglebåndsolje vil smøre og styrke negler og neglebånd, og forhindre deling og oppflising av neglebåndene ved å tilføre fuktighet og nærende oljer. Visste du at du også kan bruke neglebåndsolje i håret? Oljen er perfekt til slitte hårtupper, såre lepper og tørre albuer!

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir.