Simon Larsen
Simon Larsen

Vålerenga snapper trolig stoppertalent foran Start, Molde og Rosenborg

Simon Larsen sammenlignes med Rune Bratseth og spås en fremtid på A-landslaget.

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Lenge så det ut for at Start hadde sikret seg stoppertalentet fra Vindbjart. Men så meldte Rosenborg og Molde seg på i jakten på 23 år gamle Simon Larsen. I ellevte time taler alt for at Vålerenga lurer dem alle!

- Jeg bekrefter aldri noe før alle formaliteter er ordnet, sier Vålerenga-sjef Martin Andresen og tilbakeviser alle påstander om skittent spill fra Oslo-klubbens side.

Tilbake står Start med lange neser og en knust drøm om Simon Larsen som lokal bærebjelke i et nytt sørlandsk Tippeliga-lag i 2013. Slik de ble det ved å hente Atle Roar Håland fra Mandalskameratene i 2004. Også da lå Start med brukket rygg.

Betaler 400.000
Etter det TV 2 Sporten erfarer har Start gått tiggergangen blant sine samarbeidspartnere i Kristiansand og skaffet til veie 100.000 til kjøpet av Simon Larsen. Nye 100.000 ville blitt overført til Vindbjart ved et eventuelt opprykk. I tillegg skal Vennesla-klubben ha fått løfter om prosenter ved fremtidig videresalg.

Les også: Marcus Pedersen klar for Vålerenga

Start var enige med spilleren og benyttet ham i Color Line Cup i Sørlandshallen i januar. Da dukket imidlertid kjøpelystne Tippeliga-observatører opp. Molde og Rosenborg signaliserte interesse, men så våknet Vålerenga. Tilbudet på 400.000 fra Oslo øst frister Vindbjart.

Simon Larsen er åpenbart også lysten på Tippeliga-spill med Oslo-klubben, for ved avreise til La Manga med Start i morges dukket han ikke opp på Kjevik.

– På landslaget innen 2014
For Vindbjarts assistenttrener, Håvard Kenneth Olsen Karlsen, kommer det ikke som noen overraskelse at Larsen nå mest sannsynlig blir klar for en Tippeliga-klubb. Han mener Vålerenga har gravd frem en skatt fra de lavere divisjoner.

- Simon er et eksepsjonelt tilfelle. Han kom til oss som midtbanespiller, men vi så umiddelbart et stort potensial som stopper. Han har spenst, ballsikkerhet og høyde (80 kilo, 193 cm) til å matche de aller beste, sier Karlsen.

Utviklingen i Vindbjart forbløffet trenerapparatet.

- Han tar alle nivåer med én gang. Simon spiller like selvfølgelig i fjerde- som i andredivisjon, som han gjør på trening med Start. Han bare tar nivåene sånn - på direkten, knipser Karlsen.

Les også: Godset-Deila: – Nå blir Vålerenga en gullkandidat

- Vi sammenligner ham med Rune Bratseth. Simon har hatt det hele veien, han må bare matches oppover i systemet. Farten og eksplosiviteten, blandet med unike gener, gjør at jeg spår ham på landslaget innen 2014. Det kan du sitere meg på!