Øyvind «Vinni» Sauvik har måttet legge ned veldig mye arbeid i sine hyllestlåter i «Hver gang vi møtes».

Han har skrevet nye tekster og laget rapversjoner av de andre artistenes pop-, rock- og viselåter. Eller kulturskatter, som han kaller dem.

– Det har vært gøy å få sette seg ned med kulturskatter og noen bautasteiner i norsk musikkhistorie. Det er en litt ydmyk opplevelse, fordi man er hypp på å gjøre det bra. Du er ikke hypp på å kåle til låter som folk har et godt forhold til. Det er også lærerikt fordi du får gått litt i dybden på norske klassikere og innsett hvor bra de egentlig er, sier Vinni til tv2.no.

Massiv «Sommerfuggel»-suksess

Vinni var ekstra varsom da han skulle fremføre Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland»

– Jeg har en svigerfamilie som er usedvanlig opptatt av den låta, så det var ganske viktig å tolke den på en ærverdig måte og ikke gjøre skam på en så fin låt.

Les også: Vinni: – Jeg blir helt satt ut, jeg

Belønningen for sin «Sommerfuggel i vinterland»-tolkning har Vinni fått i form av å toppe listene, selge til platina, samt nesten halvannen million visninger på YouTube og nesten 115.000 visninger i TV 2s Play.

Og i lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Vinnis tur til å hylles.

Vokste opp med Knutsen og Ludvigsen

Før han reiste til Hvaler kjente han bare to av de andre artistene personlig.

– Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen har jeg kjent ganske lenge. Jeg har svigerfamilie fra Nord-Norge, og Halvdan Sivertsen er jo en messiasfigur der oppe. Jan Eggum og Anne Grete Preus har jo alle et forhold til. Begge de to er artister jeg har visst om hele livet og hatt respekt for, sier Vinni.

Les også: Her rapper Jan Eggum på bergensk

Vinni forteller videre at det var Øystein Dolmens Knutsen og Ludvigsen som han aller best forhold til på et rent musikalsk plan.

– Knutsen og Ludvigsen er kanskje det jeg har det næreste forhold til. Jeg har vokst opp med dem.


Vinni
Sommerfuggel i vinterland


Vinni
Apples And Diamonds


Vinni
Kor e alle helter hen


Vinni
Millimeter

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.