I dag kan alle jenter fri ifølge gammel tradisjon, men hvordan bør man fri? (Foto: Illustrasjonsfoto)
I dag kan alle jenter fri ifølge gammel tradisjon, men hvordan bør man fri? (Foto: Illustrasjonsfoto)
I dag kan alle jenter fri ifølge gammel tradisjon, men hvordan bør man fri? (Foto: Illustrasjonsfoto)
I dag kan alle jenter fri ifølge gammel tradisjon, men hvordan bør man fri? (Foto: Illustrasjonsfoto)

Går du med tanker om å fri?

Her får du tipsene til hvordan du bør gjøre det.

Går du med tanker om å fri til din mann er det, ifølge gammel tradisjon er 29. februar dagen du skal gjøre det på.

Les også: Vi vil ha store og unike bryllup

Tradisjon fra 1288

Ifølge en gammel tradsjon er det denne ene dagen jenter kan fri til sine menn.

Tradisjonen stammer fra de britiske øyer, hvor dronning Margaret af Skotland 1288 bestemte, at enhver kvinne «av både høy og lav rang » måtte fri til sin mann på skuddårsagen.

Hvis mannen avviste frieriet, skulle han ifølge tradisjonen gi kvinnen 12 par silkehansker i kompensasjon, slik at hun kunne skjule sine hender som mangler en forlovelsesring.

Siden det kun er skuddår hvert fjerde år, passet denne uvanlige dagen godt til den noe uvanlige begivenheten.

Les også: Ny trend: Sjokolade i bryllupskaken

Hvordan skal man fri?

I dag ser vi kanskje litt annerledes på det, men det er fortsatt populært hos jenter å fri på denne dagen.

Men vet du hvordan du skal fri?

Her er noen historier fra våre lesere på facebook, som kanskje kan gi deg noen gode ideér enten du skal fri i dag eller en annen dag.

Cecilie Christin forteller om da hun ble fridd til.

– Jeg trodde jeg skulle ha en helkveld med jentene, men noe helt annet ventet når vi kom på byen.

Her kan du se video av friereiet:

Les også: Her er sjekkeekspertens tips til suksessfull sjekking

Vær forsiktig med hvor du «gjemmer» ringen

Erik forteller sin historie om da han skulle fri.

«Jeg skulle fri på nyttårsaften til min bedre halvdel. Jeg la ringen i glasset og tenkte det var lurt :-), men min bedre halvdel drikker seint og klokka ble langt over 12.

Jeg prøvde og få henne til å drikke fortere....plutselig hiver hu glasset opp til munnen og heller i seg. Det var bare sekunder unna at ringen forsvant der sola aldri skinner,men endelig merket hu at jeg skulle fri.

Jeg fikk ja selv om arveringen holdt på og få seg en ufrivillig tur et annet sted.»

Les også: Siri og Thomas sender bryllupsgavene til Afrika: – Tror ikke vi blir lykkeligere av å oppgradere Ikea-glassene til krystall

Det kan bli ubehagelig

Supertøffe Sylvia skriver: Jeg har ikke blitt fridd til og blir det neppe heller så lenge jeg ikke frir selv ;) Hadde vært kult å fridd på direkten da, gjennom dere i (God morgen Norge).. Så kanskje jeg blir gift en dag jeg også! :P han kan jo ikke si nei da! hihihihi :)

Jo han kan faktisk det Supertøffe Sylvia, bare se her:

Så vårt tips er, vær sikker på at partneren faktisk vil gifte seg før du frir på direktesendt TV.

Fri på en topp

Skuespiller Tom Cruise fridde til sin kjære Katie Holmes på toppen av Eiffeltårnet. Og det ser ut til at det å fri på en topp, kan være lurt.

Monica skriver: Jeg ble fridd til på en utsikt mot geirangerfjorden:):) han sa han ville finne et sted hvor vi kunne være alene:) vi sto og så utover det fantastiske landskapet, og da jeg snudde meg sto han på kne med ringen foran meg. Jeg begynte å gråte,og sa jaaaa.

Ronja forteller: Jeg ble fridd til på en fjelltopp, der han kledde seg naken satte seg ned på kne og sa "Det du ser er det du får, vil du gifte deg med meg?" Må sies at det var iskald vind denne september mnd. Mest romantiske og galeste jeg har vært med på.

Kristina skriver: Min kjære fridde på operataket i Oslo, en kjempevarm og herlig sommerdag i sommer. Ut av det blå gikk han ned på kne og jeg holdt på å dåne. En nydelig ring fikk jeg. Det var den vakreste opplevelsen!!

Les også: Skikk og bruk i sommerbryllupet

Vi er romantiske på reise

Når vi er på reise og har ferie er vi mer romantiske og kjærlige viser en undersøkelse.

Les mer her: Romantiske reiser: Dette er de ti mest populære stedene

Derfor kan det kanskje være en ide å fri i ferien.

Silje forteller: min kjære fridde til meg på bursdagen min, vi var på ferie i thailand :) klokken var 0630 og solen var på vei opp, jeg hadde bind forann øynene når han førte meg ned på stranden satte meg ned i sanden me musikk på øyrene, what are words :) kom å tok av meg binde forann øynene og sangen på ørene satte seg ned på kner med ringer og spurte om jeg ville gifte meg me han :) rundt meg hadde han tegnet et stort hjerte og skreve i tillegg marry me?:) jeg gråt av glede resten av den dagen :):)

Lene skriver: Jeg fridde til min bedre halvdel på vår åtte års dag 29/-11. Vi var på ferie i Kos. Han hadde funnet en restaurant han ville at vi skulle spise på siden det var vår åtte års dag. Den var kjempe romantisk. Han svarte JA omtrent før jeg hadde blitt ferdig med å spørre om han ville gifte seg med meg. Bryllupet står til neste år :D

Christines kjæreste fridde fridde i DisneyWorld i fjor. Et sted jeg har drømt om å dra til i alle år! Var øspøs regnvær og vi var søkkvåte fra topp til tå begge to. Vi tusla litt i en gate og jeg var så overlykkelig over å være der, da han plutselig trakk frem ringen og fridde! Utrolig romantisk og kunne virkelig ikke vært et bedre frieri for min del!

Les flere frierihistorier på vår facebookside