Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)

Dette er Thorstvedts tre største Tottenham-Arsenal-minner

To positive og en negativ opplevelse på eks-keeperens liste.

Erik Thorstvedt voktet buret for den liljehvite delen av Nord-London fra 1989 til 1996.

På oppfordring fra TV2.no plukker han her ut sine to beste minner - og det dårligste - fra møtene mot erkerivalen Arsenal.

Semifinalen i FA Cupen 1991
- Punkt nummer en er helt klart semifinalen i FA Cupen i 1991. Det var vel den første semifinalen som ble spilt på Wembley, med to lag fra Nord-London som møttes. Arsenal var jo sinnssvakt gode den gangen, og vant serien samme år.

Men vi vant jo denne kampen, og for mange av fansen var det dette som var det desiderte høydepunktet. Det å vinne finalen senere var fett nok det, men å slå Arsenal i semien var mye større. Vi hindret dem i å ta «The Double» og Gazza scoret på det frisparket. Det var helt fantastisk.

Tottenhams keeper Erik Thorstvedt jubler i bar overkropp etter seieren over Arsenal i FA-cupen 1991. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Tottenhams keeper Erik Thorstvedt jubler i bar overkropp etter seieren over Arsenal i FA-cupen 1991. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Det å vinne finalen senere var fett nok det, men å slå Arsenal i semien var mye større.

2-1-seier i serien i 1989
- Høydepunkt nummer to var en seriekamp. Da jeg kom til Tottenham hadde de ikke slått Arsenal på veldig lenge (siste ligaseier tre år i forveien, red. anm) , og jeg kjente på suget og hungeren blant fansen da det bygget seg opp til kamp.

Det var min første kamp mot Arsenal på White Hart Lane, og vi vant. Det hele var en gedigen opptur for meg, og når du får en sånn start som ny keeper da er du i «The good books» for ganske lenge.

Du kunne kjenne at hele klubben, fansen og alle trengte den seieren, fordi det var så lenge siden sist.

Nedtur i semifinalen i 1993
- To år etter semifinalen vi vant, altså i 1993, opplevde jeg min største nedtur mot Arsenal. Vi møtte dem i semifinalen igjen, nok en gang på Wembley, men denne gangen tapte vi.

Vi var nok bedre enn året før, og Arsenal var litt dårligere, men likevel ble det tap. Tony Adams scoret på en heading, og det var bare ekstremt surt.

Har du Thorstvedts etterfølger Brad Friedel på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hvilke er dine beste Arsenal-Tottenham-minner? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!