ÅPENHJERTIG: Alexander Skarsgård forteller om sin mors alkoholproblemer og savnet etter familien hjemme i Sverige.
ÅPENHJERTIG: Alexander Skarsgård forteller om sin mors alkoholproblemer og savnet etter familien hjemme i Sverige.

Alexander Skarsgård:– Min mor drepte nesten seg selv

Skuespilleren snakker ut om morens alkoholisme og hans mest sårbare punkt.

Den spanske skuespilleren Alexander Skarsgård har blitt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere blant annet for sin rolle i den populære serien «True Blood».

I et nytt intervju med Dagbladet Fredag, snakker nå den berømte mannen ut om sin mors tidligere drikkeproblemer og hans mest sårbare side.

Les også:– Jeg streber ikke etter å bli et sexsymbol

Alkoholisert mor

Da Alexander hadde passert 20 år fikk hans mor kreft og slet lenge med dødsangst.

Det førte til at moren begynte å drikke.

– Min mor var alltid den ansvarsfulle. Hun var aldri full, hun var den som fikk både oss barna og min far i seng. Jeg var ute av redet da hun fikk kreft og begynte å drikke på en destruktiv måte, så hun nesten drepte seg selv. Angsten var for mye for henne. Hun er ute av det nå og jobber som lege på en klinikk som hjelper rusmisbrukere, forteller Alexander til Fredag.

Alexander er født og oppvokst i Sverige men flyttet i tjueårene til New York for å fullføre drømmen som skuespiller, noe han har klart med glans.

Nå bor han i Los Angeles hvor han for det meste av tiden jobber.

Hjemme har han en tenåringsbror og en halvbror på to og et halvt år, og det er nettopp det å være borte fra familien som har vært det vanskeligste for Skarsgård.

– Å ikke vite hva som skjer hjemme får meg til å føle meg sårbar. Løsrivningene er skummel. I Stockholm bor vi fem kvartaler fra hverandre. Plutselig er du 500 000 mil borte. Det er vanskelig, forteller den åpenhjertige Alexander som tydelig står nær sin familie.

Les også: Alexander Skarsgård: – Jeg elsker å være naken

Hemmelig Norgesbesøk

Tidligere i år kunne «God kveld Norge» avsløre at Hollywood-kjekkasen var blitt observert i Oslo på hemmelig Norgesbesøk.

«True Blood»-stjernen ble av flere observert ved Hotel Continental i hovedstaden.

– Jeg holdt på å besvime da jeg så ham utenfor hotellet, sa en kilde til «God kveld Norge».

I 2010 ble det kjent at Alexander Skarsgård hadde fått en rolle i den norske regissøren Hans Petter Molands film «The Elephant». Her spiller Skarsgård en norsk oljearbeider som får god kontakt med en amerikaner som jobber på samme oljerigg. Sammen står de sentralt i arbeidet med å få kontroll på en stor eksplosjon på en borerigg.

Filmen har ifølge IMDB premiere i 2012.

Hvorvidt Skarsgårds Oslo-besøk hadde noe med denne filmen å gjøre, ville ikke regissør Hans Petter Moland uttale seg om.

– Av flere grunner vil jeg ikke kommentere dette, sa han kort til «God kveld Norge».

Les mer: Alexander Skarsgård på hemmelig Norges-besøk