Jessica Mae Hardin, Savannah Hardin og Joyce Hardin Garrard
Jessica Mae Hardin, Savannah Hardin og Joyce Hardin Garrard

Savannah (9) måtte løpe som straff - døde etter tre timer

Bestemoren og stemoren siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge politiet i Etowah county, USA, ble ni år gamle Savannah Hardin sendt ut i hagen fredag og tvunget til å løpe rundt huset som straff fordi hun hadde løyet til bestemoren om å spise godteri.

Døde etter tre dager

Løpeturen ble brått avbrutt etter tre lange timer, da den utslitte jenta fikk anfall og kollapset på gressplenen. Etter at stemoren Jessica Mae Hardin (27) hadde ringt politiet, ble hun fraktet til sykehus. Der kunne legene konstantere at Savannah var ekstremt dehydrert og hadde svært lave sodium-verdier i kroppen.

Gjennom hele helgen svevet hun mellom liv og død. Mandag klarte ikke kroppen mer og niåringen døde. Patologen som obduserte henne konkluderte at dødsårsaken skyldtes drap.

– Vitne til pågående drap

Naboer var vitne til den dødelige løpeturen.

– Jeg så at hun løp rundt der nede og det fortalte jeg til politiet. Men jeg kan ikke forstå hvordan det kan ha drept henne. Jeg så ikke at noen verken jaget eller tvang henne, sier Roger Simpson til nyhetsbyrået AP.

Les også: Far og stemor holdt datter (14) innelåst på badet i to måneder

Også flere andre naboer så hvordan Savannah slet seg rundt huset time etter time og noen varslet også politiet underveis. Ifølge politiet var de alle vitner til et pågående drap.

Bestemoren, Joyce Hardin Garrard (46) og stemoren er begge siktet for drap. De holdes i varetekt mot en kausjon på 500.000 dollar hver. Det er ikke kjent hvordan de stiller seg til siktelsen.

Klassekamerater i sorg

Det groteske dødsfallet kom som et sjokk på skolen til Savannah, der hun hadde mange venner.

Pulten hennes er omgjort til et provisorisk minnesmerke, der klassekameratene legger igjen små hilsner og bamser.

– Dette er selvsagt en veldig tragisk, grusom og hjerteskjærende situasjon. Vi har aldri opplevd lignende, sier rektor Alan Cosby.