MØTTE GAMLESJEFEN: Henning Berg møtte sin gamle sjef Sir Alex Ferguson tirsdag denne uken. (Foto: DAVE KENDALL/EPA)
MØTTE GAMLESJEFEN: Henning Berg møtte sin gamle sjef Sir Alex Ferguson tirsdag denne uken. (Foto: DAVE KENDALL/EPA)

– Engelske lag vil fremdeles dominere i Europa

Sir Alex Ferguson nekter å tro at engelske klubber vil slite i Europa fremover – og får støtte av Henning Berg.

Manchester-lagene røk ut allerede i gruppespillet.

LES OGSÅ: Derfor er Premier League verdens beste liga
LES OGSÅ: Her er fotballhistoriens 100 beste spillere
DEBATT: Hvilken liga synes du er best i verden? Gi din stemme til høyre og si din mening i kommentarfeltet under saken!

Arsenal og Chelsea leverte svake forestillinger mot henholdsvis AC Milan og Napoli i åttedelsfinalene og ryker mest sannsynlig ut av Mesterligaen.

For første gang siden 1996 kan det dermed bli spilt kvartfinaler i Europas gjeveste klubbturnering uten engelske klubber.

– Dette går litt i bølgedaler. Manchester United har ikke hatt toppnivået inne denne sesongen og er som mange andre engelske lag inne i et generasjonsskifte

– Vil ikke endre seg
Men Sir Alex Ferguson, som har ledet Manchester United til to titler i Mesterligaen, tror ikke nivået på engelske lag er på vei nedover.

– Suksess i Europa går i blant i bølgedaler, sier han på pressekonferansen foran oppgjøret mot Ajax i Europa-ligaen.

– Spania hadde en fantastisk periode for ti år siden da Valencia, Deportivo, Villarreal, Real Madrid og Barcelona dominerte i Europa. Tre av dem var i semifinalen det året Real Madrid vant. Vi hadde en fantastisk åtteårsperiode for Premier League med lag som kom seg til semifinaler og finaler, poengterer Ferguson.

Før han slår fast:

– Jeg kan ikke se at det endrer seg, om jeg skal være ærlig. Jeg tror at engelske klubber kommer til å fortsette å dominere i Europa.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

 Sir Alex Ferguson (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Sir Alex Ferguson (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Støtter gamlesjefen
TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg spilte under Sir Alex Ferguson i årene 1997 til 2000 og var med å vinne den fantastiske trippel-triumfen med Manchester United i 1999.

Han er helt enig med sin tidligere sjef.

– Dette går litt i bølgedaler. Manchester United har ikke hatt toppnivået inne denne sesongen og er som mange andre engelske lag inne i et generasjonsskifte og foretar seg justeringer i spillertroppen. For tre år siden var det jo tre engelske lag i semifinalene i Mesterligaen, konstater Berg, og fortsetter:

– Det er vel bare Real Madrid og Barcelona som kan vise til å ha vært i Europatoppen de siste 10-20 årene.

Denne sesongen tapte Arsenal 0-4 mot AC Milan og Chelsea 1-3 mot Napoli i de første kampene i åttedelsfinalene i Mesterligaen. Henning Berg er ikke overrasket.

– Engelske lag har kanskje slitt mot italienske lag i Mesterligaen, men det er naturlig. Italienske klubber har tatt igjen engelske klubber i fysikk og er blitt bedre offensivt og defensivt. Engelske lag har slitt med italienske klubbers spillestil og formasjon, der de ofte må håndtere tre spillere i forsvaret og fem midtbanespillere bak to spisser, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Henning Berg (Foto: FELICE CALABRO'/AP)
Henning Berg (Foto: FELICE CALABRO'/AP)

– Ikke brukt like mye penger
Berg minner samtidig om at engelske klubber ikke har brukt like store summer på spillerkjøp som tidligere.

– City har gjort det og er i ferd med å bygge opp noe og blir å regne med fremover. De gjorde et bra gruppespill og fikk ti poeng i gruppe sammen med Bayern München og Napoli, minner Berg om.

– Men Chelsea er ikke like økonomisk overlegne som tidligere og Manchester United har ikke brukt så mye penger som de burde ha brukt. Arsenal bruker heller ikke særlig med penger, mens klubber som Real Madrid og Barcelona bruker masse, masse penger for å sikre seg verdens beste spillere, legger den tidligere Blackburn -og Manchester United-proffen til.

Hvem tror du vinner årets Mesterliga?

– Jeg tror det laget som slår Barcelona går til topps. Og det tror jeg ikke mange klarer. Jeg mener fremdeles at Barcelona er favoritt, tett etterfulgt av Real Madrid, som kanskje er det eneste som har sjansen til å slå Barcelona, konstaterer Berg.

Hvilke klubber vil dominere i Europa i årene fremover? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!