Striper og prikker, mønstre og print, skinn og kasjmir. Glem alt moren din har lært deg om at det ikke er lov å mismatche - denne våren skal du nemlig mikse både mønstre, farger, stoffer og print. I alle fall hvis vi skal tro det italienske motehuset Marni. Vi har fått en sniktitt på Marni for H&M - se hva vi synes om kolleksjonen, og hva du bør shoppe og droppe her!

LES OGSÅ: Motevisning med rumpa bar

Elegant og sporty

Denne våren er det det italienske motehuset Marni som er gjestedesigner for H&M, og merkets originale trykk, spennende kombinasjoner og eklektisk geometri går som en rød tråd gjennom kolleksjonen, som omfatter plagg og tilbehør til både kvinner og menn. Resultatet er en elegant, men sporty kolleksjon, perfekt for den norske våren!

– Dette er en kolleksjon som passer like godt til hverdags som til fest, og en av hovedtankene er at den skal kunne mikses og matches med hverandre, sier kommunikasjonssjef i H&M Norge, Vibeke Hollan til tv2.no/mote.

– Lek deg gjerne med tilbehøret for å gjøre det litt quirky og chic - det er jo veldig Marni, tipser Vibeke.

Les hva moteredaksjonen mener om kolleskjon lenger ned i saken!

LES OGSÅ: Skjellsettende mote

IDAS FAVORITT: Den svarte jakken med stoffmiks og behandlet skinn er kolleksjonens dyreste plagg, men også motejournalist Ida Elise Eide Einarsdóttirs favoritt fra Marni for H&M.

Trykk, mønsterstrikk og art deco

Kolleksjonen omfatter både kvinner og menn, med løssittende kjoler, bluser og topper med kombinasjoner av trykk og strukturer som nøkkelplagg for dame og med parkaser, formelle dresser og geometrisk mønsterstrikk som nøkkeplagg for gutta. Tilbehøret inkluderer smykker av plast, harpiks og rhinsteiner, art deco-inspirerte armbånd og flate skinnsandaler for både dame og herre, samt vesker i stoff med trykk, skinn eller blank plast.

LES OGSÅ: De kuleste butikkene for gutta

KJERSTIS FAVORITT: Den ermløse maxikjolen med mønstermiks er blant motejournalist Kjersti Skar Staarviks favoritter fra kolleksjonen Marni for H&M. Perfekt for vårens og sommerens hagefester...

TILBEHØR: Plast, harpisk og rhinesteiner - tilbehøret i kolleksjonen Marni for H&M er preget av behandlede overflater og materialmiks.

Vårlige farger og afrikansk inspirasjon

Fargepaletten er vårlig og lett med både dyse nyanser i grønt, brunt og lilla, og knallfarger som oransje og gult. Mønstrene er typisk Marni, og i flere tilfeller hentet fra motehusets eksisterende arkiv, men også med en lett afrikansk inspirasjon. I damekolleksjonen er nøkkelfargene alle nyanser av svart, mørkegrått, marineblått, uniformsgrønt og kaki blandet med glimt av rust, oransje og gull, mens det i herrekolleksjonen er fokus på sort, dyp blå og kake med lyst eller eklektisk blått, oransje og høyrødt.

LES OGSÅ: Slik får du 20-tallsstilen

PYSJ TIL HVERDAGS: NÅ skal du gå med pysjen til hverdags - i alle fall i følge Marni for H&M.

MOTE MED MENING: Denne søten t-skjorten er en del av kolleskjonen i forbindelse med H&M Loves Japan-kampanjen.

MIKS OG MISMATCH: Hovedtanken bak Marni for H&M er at man skal mikse og matche, men ikke minst mismatche plagg fra kolleksjonen.

Hva mener vi?

Vi er faktisk positivt overrasket over Marni for H&M-kolleksjonen. Selv om noen av plaggene er i dyreste laget til å være basisplagg, tilbyr det italienske motehuset et relativt tilgjengelig knippe moteplagg som kan mikses og matches etter smak, og som kommer i kvalitetsmaterialer som silke, skinn og kasjmir. Kolleksjonen er sammensatt med et individuelt uttrykk, og tanken er at alle plaggene skal kunne kombineres med hverandre, i personlige, overraskende kombinasjoner. Uttrykket blir dermed individuelt og kreativt, og gjør at selv om dette er plagg som mange kan komme til å gå i denne sesongen, så vil man ikke få en «uniformert» stil.

Der Versaces cruisekolleksjon for H&M falt litt gjennom med fruktdekorerte bikinier og hvite jeans i januar, har Marni en fargepalett og et utvalg plagg som er perfekt for våren, og trår rett inn i trendbildet med colour blocking, samtidig som kolleksjonen byr på Marnis egne, sterke signatur.

Les anmeldelsen av Versace for H&M Cruisekolleksjonen her

Les anmeldelsen av Versace for H&Ms førjulskolleksjon her

Spesielt begeistret er vi for tilbehøret, som har en særegen touch. Dette er rimelige statementsmykker som kan brukes både til hverdags og til pent. Til hverdags fører den et enkelt antrekk av blazer og jeans til nye høyder. Til fest kan accessoirene være et både lekkert og humoristisk tilskudd til både den lille sorte, og mer lekne selskapsantrekk.

Vi tror, at selv om den gjengse H&M-kunde kanskje ikke kjenner Marni så godt fra før, så kan kolleksjonen passe den skandinaviske smaken, men en blanding av sporty og sofistikert stil. I motsetning til Versace, som satt i feil sammenheng, kan bli en anelse billig, byr Marni på en allsidighet i både farger, prints, materialer, strukturer, overflater og uttrykk generelt, som gjør at den kan passe de fleste, enten man har en rocka, minimalistisk eller elegant klesstil. Vi har imidlertid en forståelse for at universet av ulike materialer, fargenyanser og mønstre kan blir i meste laget for noen. De tøffeste kan gjerne velge Marni fra topp til tå, men blir dette for mye eller for dyrt for deg, er det ingenting i veien for å bruke enkeltplagg fra denne kolleksjonen mikset med basisplagg du allerede har i din egen garderobe. Og det er en stor fordel, blant annet økonomisk.

LES OGSÅ: Dette er en av vårens største trender

FRA TOPP TIL TÅ: De aller modigste går med Marni for H&M fra topp til tå slik som denne drakten med shorts og topp.

MØNSTERMIKS: Marni er kjent for sin mønstermiks, og plaggene i kolleksjonen Marni for H&M har gjerne en overraskende bakside, som denne kjolen.

TILBEHØR: Marni for H&M inkluderer tilbehør i plast, harpiks og rihnstein, som disse øredobbene.

MATERIALMIKS: Marni er kjent for å mikse både mønstre, strukturer, materialer og stoffer. Resultatet er et sporty, men elegant uttrykk.