Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Huseklepp på lån til Birmingham

Erik Huseklepp leies ut fra Portsmouth til Championship-kollega Birmingham.

Overgangen er ventet å bli klar i dag.

Jeg kan bekrefte at Erik er på vei til Birmingham nå i morgentimene. Om alt går i orden, blir han Birmingham-spiller i løpet av dagen. Vi satser på at dette går i orden, sier agent Tore Pedersen til TV 2 Sporten.

- Jeg fikk vite om overgangen onsdag kveld, og etter det gikk ting fort. Det er trist å forlate Pompey fordi jeg hadde det veldig fint der, men det er en god mulighet for meg å komme til Birmingham nå, sier Huseklepp.

Dermed bytter ikke bare Huseklepp klubb – han skifter også ende av tabellen.

Birmingham kjemper om opprykk tilbake til Premier League etter at klubben rykket ned i fjor. Laget ligger for øyeblikket på 3. plass i Championship, bak serieleder West Ham og toer Southampton.

Dette er et nytt steg i karrieren til Erik. Birmingham er en toppklubb som ønsker å forsterke laget for å rykke opp til Premier League igjen

LES: 325 000 har sett Huseklepp «The Beast» på YouTube
LES: Huseklepps Portsmouth trukket ti poeng

– En toppklubb
Agent Tore Pedersen er ikke i England for å gjøre ferdig låneavtalen med Birmingham, men det skal dreie seg om en standard låneavtale. Birmingham overtar lønnsbetingelse for spilleren.

Dette er et nytt steg i karrieren til Erik. Birmingham er en toppklubb som ønsker å forsterke laget for å rykke opp til Premier League igjen, sier Pedersen.

Nå er det ventet at Huseklepp får sin debut allerede hjemme mot Nottingham Forest kommende lørdag.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Erik Huseklepp i kamp for Portsmouth mot Millwall. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Erik Huseklepp i kamp for Portsmouth mot Millwall. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Får manager som tror på ham
Og mulighetene for spilletid skulle også være til stede i Birmingham. Manager der etter at Alex McLeish forsvant til byrival Aston Villa, er Chris Hughton.

Samme Hughton var mannen som ønsket å hente Erik Huseklepp fra Brann til Newcastle for noen sesonger siden.

Og Huseklepp har gjennom stadig bedre spill for Portsmouth medført at Hughton nok en gang har fått øynene opp for nordmannen.

Overgangsvinduet i England er stengt, men det er fremdeles åpning for såkalte nødlån ut sesongen for klubbene under Premier League.