George Vernicos viser oss marinaen sin utenfor Aten der han har 200 luksusyachter liggende.

Men tidene er magre og få grekere gleder seg så mye til sommeren som ham.

– Vi har problemer. Det er betydelig færre kunder enn tidligere, sier den anmidistrerende direktøren for Vernicos Yachts til TV 2.

George både leier ut og selger båter i luksussegmentet. Og akkurat nå er det velstående kunder fra det kalde nord som kan bli redningen.

LOVER HYGGELIG FERIEOPPLEVELSE: George Vernicos vil også tilby nordmenn som reiser til Hellas gode priser på yatchene sine. (Foto: Aage Aune)

– Jeg håper det vil komme mange fra Norge til Hellas for å kjøpe yatcher her. Det lønner seg å kjøpe når det er nedgangstider, sier han.

Mange av disse båtene er til salgs fordi eierne ikke hadde råd til å beholde dem lenger. Men det er ikke bare båter som er på billigsalg i det kriserammede landet. Svært få grekere kjøper bil for tiden.

Konstantinos Toulitsis viser frem en Ferrari, og sier:

– Denne bilen kommer vi aldri til å få solgt i Hellas. Den må vi nok eksportere til et annet land, sier styremedlemmet i den greske landsforeningen for bilforhandlere.

HALV PRIS: Denne Ferrarien er til salgs for 190.000 euro, men forhandleren har liten tro på at den blir solgt til en greker. (Foto: Aage Aune)