Marcus pedersen ble ført opp på Vålerengas lagoppstilling mot Dnipro. (Foto: MONTASJE/)
Marcus pedersen ble ført opp på Vålerengas lagoppstilling mot Dnipro. (Foto: MONTASJE/)

Marcus Pedersen klar for Vålerenga

Marcus Pedersen går på lån fra Vitesse.

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Marcus Pedersen var ført opp for VIF på den offisielle lagoppstillingen til kampen mot Dnipro, som TV 2 Sporten fikk tilgang til onsdag morgen.

Vålerenga jobber med de siste formalitetene for låneovergangen, deriblant legesjekken, og vil ha Pedersen ned til La Manga raskest mulig. Noen kamp mot Dnipro, slik laget hadde håpet, blir det ikke. Men spissen skal være på plass torsdag.

Martin Andresen har dårlig tid på seg til å spille sammen laget. Det er jo slik at jo lenger laget spiller sammen i oppkjøringen jo bedre blir samhandlingen.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er klubbene enige om en låneavtale frem til sommeren.

– Jeg vil ikke si noe før alt er klart, forteller en ordknapp Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2 Sporten.

DIREKTE: Se Vålerenga - Dnipro i La Manga Cup direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo kl. 18.00
LES OGSÅ: Marcus Pedersen i samtaler med Viking

Marcus Pedersen

Tidligere Vålerenga-trener og nåværende fotballekspert i TV 2 Sporten, Petter Myhre, synes at Pedersen er en god signering.

– Hvis han er skadefri og kommer opp på det nivået han var på før, så synes jeg det er en meget god signering for Vålerenga, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Vålerenga mangler jo den toppspissen som scorer tosifret antall mål. Han kan lage plass for Veigar og de andre mellomromsspillerne Vålerenga har. I tillegg er han tøff mot seg selv og motspillere. Han er en spiller motstanderen må ta hensyn til hele veien. Jeg regner med at han er veldig innstilt på å vise seg frem etter å ha havnet litt i bakevja i profftilværelsen, konstaterer han.

– Et greit steg tilbake
– Er det et lurt karrieretrekk?

– Ja, det tror jeg. Han er i en alder der han er avhengig av å få spille regelmessig. Det kan være greit å ta et steg tilbake for så å kunne ta to steg frem igjen, sier Myhre.

Henning Berg, som har fortid som trener i både Lyn og Lillestrøm, er enig med Myhre i at Pedersen er en god signering av Vålerenga.

– Marcus er definitivt en topp spiss. Han har kvaliteter til å score mange mål for Vålerenga. Men det blir spennende å se hvordan de kommer til å bruke ham - enten det blir på kant eller som midtspiss, sier Berg.

Se hva Berg og Bohinen mener om Pedersen-signeringen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

– Andresen trenger tid på seg
Lars Bohinen tror imidlertid ikke signeringen av Pedersen vil føre til umiddelbar suksess for Oslo-klubben.

– Det blir veldig spennende. Får Vålerenga en god sesongstart så kan de gjøre det virkelig bra. Men Martin Andresen har dårlig tid på seg til å spille sammen laget. Det er jo slik at jo lenger laget spiller sammen i oppkjøringen jo bedre blir samhandlingen. Med den krevende spillestilen Martin Andresen legger opp til, så må han bruke tiden effektivt, sier Bohinen, som tidligere har vært sportsdirektør i Vålerenga.

Branns Fredrik Nordkvelle spilte sammen med Pedersen i flere sesonger i Godset.

Han mener Vålerenga har gjort et kupp.

– Han er en fantastisk avslutter og et naturtalent som har alle forutsetninger for å lykkes. Han blir en kjempeforsterkning som kan bli toppscorer i Tippeligaen, forteller han til TV 2 Sporten.

Marcus Pedersen ble kjøpt av den nederlandske toppserieklubben Vitesse for 12 millioner kroner fra Strømsgodset 31. august 2010. Han fikk med seg 40 kamper og scoret 17 mål for Godset før ferden gikk videre til Nederland.

24. oktober 2010 debuterte han for Vitesse i hjemmetap mot FC Utrecht med scoring.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Marcus Pedersen (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Aktuell for Viking
Men skader og dårlig form har ført til at Pedersen har slitt med å få spilletid den siste sesongen. Han har fått med seg 25 ligakamper og har scoret fem mål for den nederlandske klubben.

Forrige uke ble det kjent at Pedersens agent Jack Karadas hadde vært i møte med Viking-trener Åge Hareide om en mulig overgang.

Men Pedersen valgte altså en overgang til Vikings Tippeliga-rival Vålerenga.

Nykommer Joachim Thomassen, som Vålerenga nylig signerte fra Fredrikstad, spiller fra start mot Dnipro

Slik starter Vålerenga: Gudmund Taksdal Kongshavn - Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen - Kristofer Hæstad, Fegor Ogude - Veigar Páll Gunnarsson - Morten Berre, Håvard Nielsen, Abdurahim Laajab

* Marcus Pedersen starter på benken dersom han rekker kampen

DIREKTE: Se Vålerenga - Dnipro i La Manga Cup direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo kl. 18.00

Er Marcus Pedersen en god signering av Vålerenga? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!