Hver dag blir ufattelige mengder innhold lastet opp til verdens største sosiale medium, Facebook.

Ifølge nettstedet gawker.com hyrer internettgiganten inn ansatte gjennom IT-firmaer i fattige deler av verden. Disse arbeiderne bruker dagene til å overvåke bilder og annet innhold som lastes opp av brukerne.

Timelønn: Én dollar

Målet er å sile bort «upassende innhold». Og timelønnen skal ifølge marokkanske Amine Derkaoui være på fattige én dollar, eller i underkant av seks kroner.

Derkaoi skal ha blitt mektig lei av både jobben og timebetalingen, og bestemte seg for å lekke Facebooks interne sensurretningslinjer til gawker.com i protest.

– Det er en grov utnyttelse av den tredje verden, blir Derkoai sitert på.

Les også: Dette må du ikke skrive på Facebook

Nei til ammebilder

I den 13 sider lange manualen går det blant annet fram at Facebook ikke under noen omstendigheter vil tillate bilder av kjønnsorganer eller kvinnelige brystvorter. Bilder av amming må fjernes dersom de også viser brystvorten. Facebook har tidligere fått kritikk fra ulike kvinnegrupper for denne praksisen.

Amming kan gjøre veldig vondt i starten. ¿ Det er det mange vordende mødre som ikke vet, sier jordmor. (Foto: Illustrasjonsfoto)

I tillegg er alle bilder av seksuell aktivitet forbudt, selv om kroppene er tildekket. Seksuelle fetisjer og nakne mennesker er heller ikke noe Facebook ønsker at brukerne skal dele med vennene sine.

Malerier med nakenhet er imidlertid tillatt å legge ut, men ikke kunstfotografier med nakenhet, går det fram av regelverket.

Les også: Alt du trenger å vite om din Facebook-tidslinje

Tortur strengt forbudt

Bilder av mennesker på toalettet er forbudt, men det er tillatt å legge ut bilder av sin egen urin og andre kroppsvesker, utenom sæd, så lenge man ikke selv er med på bildet.

Bilder av skadde mennesker er også greit, så lenge det ikke er indre organer synlige.

Potensielt støtende bilder av dyr er tillatt så fremt de er tatt i et naturlig miljø, for eksempel under jakt, skriver Guardian.

Bilder eller annet innhold som viser eller oppfordrer til tortur av mennesker eller dyr er imidlertid strengt forbudt.

BLY: Folkehelseinstituttet skal undersøke sammenheng mellom vilt felt med blyamunisjon og blyinnhold i jegerne som spiser kjøttet. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Les også:Dette hater vi å lese om på Facebook

Marihuanainnhold tillatt

Facebook ønsker heller ikke at brukere skal legge ut manipulerte bilder av mennesker.

Bilder av berusede mennesker som ikke er ved bevissthet, eller av sovende mennesker som har fått ting tegnet i ansiktet er også bannlyst.

Bilder eller tekstomtale av narkotiske stoffer er forbudt, med ett unntak: Marihuana.

marijuana cigarette (Foto: Don Ryan/Ap)

Les også: Tyv skrøt av innbrudd på offerets Facebook-side

Får kritikk

Kritikere har pekt på at det er uansvarlig av Facebook å gi tredjeparter tilgang til brukernes informasjon.

Facebook har derfor sett seg nødt til å gå ut med en uttalelse der de forsvarer bruken av tredjepartsaktører til å gjennomgå brukerinformasjon.

– Vi har funnet det nyttig å benytte oss av tredjeparter for å raskt og effektivt kunne gjennomgå de millionene av rapporter vi får hver dag. Disse samarbeidspartnerne er emne for grundig kontroll, og vi har lagt inn flere sikkerhetstiltak som beskytter dataene til våre brukere, sier en talsperson ifølge The Guardian.

Les også: – Umulig å gjøre Facebook hundre prosent sikkert