TV-kjendis Line Victoria Husby , kjent fra flere quiz-programmer både på TV 2 og TVNorge, jubler etter at den såkalte «Trusemannen» tirsdag ble dømt til 11 måneders fengsel i Drammen tingerett.

Selv har hun blitt plaget av mannen i hele åtte år.

Seksuelt innhold

31-åringen som tirsdag ble dømt, har flere ganger sendt meldinger med seksuelt innhold til unge jenter. Tilnavnet har han fått fordi han flere ganger har bedt om å få jentenes truser.

linevic2 (Foto: Stella Pictures)
– Det begynte med sånne meldinger om at hva han ønsket å gjøre seksuelt med meg. Veldig grundig beskrivelse. Da jeg bad han slutte eller lot være å svare, skrev han at han kjente familien min og nevnte navn på venner av meg og slikt, sier Line Victoria til «God kveld Norge».

– Etterhvert kom meldingene fra andre nummere og han skrev «Hei du, (navn på familiemedlem) her! Du kan nå meg på dette nummeret fremover.» Og da jeg svarte, fortsatte han med å skrive grisete ting igjen, sier TV-kjendisen.

Les også: 11 måneders fengsel for «Trusemannen»

Frykter det vil skje igjen

Det er femte gang mannen er dømt, og dommen fra Drammen tingrett inkluderer grovt bedrageri mot Telenor, og en rekke ID-tyverier i tillegg til seksuelt krenkende atferd og skremmende eller plagsom opptreden.

Husby er nå svært fornøyd med dommen, men frykter likevel at det skal skje igjen.

– Han har blitt dømt mange ganger før, og kommer garantert til å fortsette. Han har blitt fradømt retten til å eie mobil, men skaffer seg det uansett. Mannen er i mine øyne en syk mann som trenger hjelp like mye som han trenger fengselsstraff. Han klarer rett og slett ikke styre seg, mener Husby.

Les også: Line Victoria: Hjelp, det spøker!

Ville ta kontakt med foreldrene

– Jeg har faktisk blitt så forbannet at jeg har leitet opp foreldrenes telefonnummer og navn, men har valgt å ikke kontakte de. Jeg regner med at de er fullt klar over problemet allerede, og trenger ingen andre til å fortelle dem at sønnen deres er syk.

Det skapte oppstyr da Line Victoria la ut telefonnummeret til mannen på TV og ba folk bombardere ham med SMS.

Mannen fikk over 800 tekstmeldinger etter dette. TV 2 Interaktiv beklaget da episoden.

Les også: TV 2-programleder i rumpe-krig med glamourmodell

Ubetinget straff

Aktor hadde bedt om 15 måneders fengsel for mannen, men at syv av månedene ble gjort betinget. Retten valgte i stedet en kortere straff, men hele straffen ble gjort ubetinget.

Ifølge retten har mannen en alvorlig psykisk lidelse med en « en betydelig svekket evne til en realistisk vurdering av sitt forhold til andre mennesker».

På Facebook har gruppen «Stopp g-streng/Trusemannen» 4600 medlemmene, og flere uttrykker sterk misnøye med henvendelsene de skal ha mottat fra den nå dømte 31-åringen.

Les også: TV-kjendis misbrukt av datingnettsted