www.lommekjent.no - din turguide på nett!

Har du også lyst til å gjøre som deltagerene i «Til toppen av Norge» ? Start planleggingen av sommerens ferie på Hardangervidda.

Kalhovd er et yndet startsted for turer. Du kommer med bil fra Atrå til Kalhovd, eller du kan starte en fottur eller sykkeltur fra Gvepseborg.

Til Gvepseborg kommer du med Nord Europas første to-taus bane, Krossobanen. Herfra kan du sykle langs den 30 km lange grusveien, eller gå merkede stier via Helberg Hytta og så videre til Kalhovd.

Kalhovd Turisthytte er en av DNT’s betjente hytter. Her kan du få en god tre retters middag etter å ha tilbrakt timer ute i guds frie natur. Er du riktig så heldig, kan det også være muligheter for å oppdage Hardangervidda fra hesteryggen. Kalhovd er nemlig base for 10 flotte islandshester sommerstid.

Fra Kalhovd Turisthytte går det en 6 km lang grusvei innover til Stegaros. Fra Stegaros kan du følge merkede stier vestover mot Stordalsbu og Mogen, eller nordover mot Mårbu. Til Mårbu kommer du også med båt over Mårfjord. Dette er to svært populære ruter for ryggsekkturister som ønsker å oppdage villreinens rike til fots, og bo på betjenste og ubetjente hytter.

Her finner du turen til «Til toppen av Norge» deltagerene gikk på Hardangervidda – last ned dit eget kart, GPS spor eller planlegg din egen tur.

Følger du stien som går fra Stegaros til Synken i ca 20 minutter, kommer man inn til en naturlig hule eller gapahuk på Hardangervidda, Rikulvhella.

Her har det bodd mennesker siden steinalderen, og i terrenget finner man mange spor etter deres bosetning. Her bodde også den fredløse Rikulv.

Rikulv levde i middelalderen, og ble lyst fredløs etter at han hadde drepte en av dalens storbønder over en krangel om fiskerettigheten i Mårvatn. Han ble tatt til fange her, og halshugd i området. Rikulvhella kan romme opp til 20 personer, og er et fint sted å raste, grille pølse på spidd og lignende.

Les mer på Visitrjukan

Lommekjent.no - din turguide på nett