Ashley Cole (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Ashley Cole (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Ashley Cole raser mot Villas-Boas: – Vinner ikke medalje eller trofeer med din taktikk

Det brenner under føttene på André Villas-Boas etter kontroversielt laguttak.

Napoli - Chelsea 3-1:

Det spøker for Chelseas videre deltakelse i Mesterligaen etter 1-3-tapet for Napoli på Stadio San Paolo tirsdag kveld. Etter en tidlig Juan Mata-scoring sørget to scoringer av Ezequiel Lavezzi og en scoring av Edinson Cavani for at Chelsea må vinne med minst to mål på Stamford Bridge om knapt to uker for å avansere i den gjeve turneringen.

LES: Napolis supertrio herjet med Chelsea

Ble kritisert på oppvaskmøte
Det var neppe et scenario Chelsea-manager André Villas-Boas hadde drømt om på forhånd. Portugiseren er i hardt vær for tiden. Kun 12 poeng på de ti siste kampene i Premier League har skapt spekulasjoner om at Villas-Boas sin tid på Stamford Bridge kan nærme seg slutten.

Tapet for Napoli gjør at det for alvor har begynt å brenne under føttene på Chelsea-manageren. Villas-Boas valgte å starte med Ashley Cole, Frank Lampard og Michael Essien på benken mot Napoli. Ifølge The Sun ble trioen vraket fordi de kritiserte Villas-Boas i et oppvaskmøte forrige søndag. På møtet fikk Chelsea-spillerne beskjed om å si sin oppriktige mening om hvorfor resultatene har uteblitt de siste månedene.

Ashley Cole skal ha sagt «jeg kom hit for å vinne medaljer og trofeer, men det kommer jeg aldri til å gjøre med din taktikk».

LES: André Villas-Boas etterlyser Chelsea-styrets offentlige støtte
LES: Tidligere Chelsea-spiller: – Hvis jeg var André Villas-Boas, ville jeg vært veldig bekymret

Mistet garderoben?
Villas-Boas svarte med å plassere Cole på benken. Før kampen hevdet portugiseren at venstrebacken ikke var spilleklar. Det skal ha irritert Cole, som følte seg 100 prosent klar til kamp.

Lampard og Essien hadde også sterke meninger på oppvaskmøtet. Det resulterte med plass på benken mot Napoli, noe som flere Chelsea-spillere reagerte på.

Etter kampen forsvarte Villas-Boas laguttaket sitt.

– Jeg kan forklare, men det kommer ikke til å gjøre en forskjell. Uttaket var basert på hva som var rettferdig i det øyeblikket, det beste laget, sa Villas-Boas etter kampen.

Han måtte nok en gang svare på om han frykter å miste jobben sin.

– Jeg har eierens fulle tillit. Om jeg er manager i returoppgjøret? Ja, selvsagt, svarte 34-åringen.