LETTET: Varaordfører Marie Bruarøy i Os kommune. (Foto: TV 2)
LETTET: Varaordfører Marie Bruarøy i Os kommune. (Foto: TV 2)

Varaordfører i Os: – Jeg er lettet, men sjokkert

Marie Bruarøy er glad for at en mann er pågrepet for drapet på Hilda Feste, men føler med 18-åringens familie.

Tirsdag kveld ble det kjent at politiet i Hordaland har pågrepet en 18 år gammel mann for voldtekt og drap på Hilda Feste (98) i Os.

– Vi har siktet ham for forsettlig drap og vi mener han mest sannsynlig er gjerningsmannen, sa påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim på en pressekonferanse.

Kriseteam til familien

For varaordfører i Os, Marie Bruarøy, kom pågripelsen som en lettelse. Men samtidig er hun sjokkert over den siktedes unge alder.

– Jeg føler en viss lettelse, men også en sjokkerende følelse. Det er flere som er berørt i denne saken nå i Os. Han er 18 år gammel og er en ung mann som har familie, sier Bruarøy til tv2.no.

Os kommune har iverksatt kriseteam som skal ta seg av tenåringens familie etter pågripelsen.

DREPT: Hilda Feste (98) (Foto: Bergensavisen)
DREPT: Hilda Feste (98) (Foto: Bergensavisen)

– Vi må inn og bistå familien. Kriseteamet er samlet og planlegger hva de skal gjøre i forhold til familien. Det må også være vanskelig for Hilda Festes familie og involverte i hjemmesykepleien som får dette opp igjen nå.

Utrygghet

Siden drapet 1. januar har innbyggerne i Os følt ubehaget på kroppen ved at en ukjent drapsmann gikk løs. Bruarøy tror innbyggerne nå vil føle lettelse.

– Os har etterhvert kommet tilbake til en normal hverdag, men det har ligget i bakhodet at en gjerningsmann går iblant oss. Dette vil være en lettelse, hvis det er rett mann, sier varaordføreren.

Tekniske spor

18-åringen har tidligere vært inne til avhør i saken og avga da frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve. Det er på bakgrunn av dette at politiet gikk til pågripelse av mannen hjemme hos ham selv i Os tirsdag ved 20-tiden.

– Etterforskningen og de tekniske sporene som knytter ham til åstedet var det som ledet fram til pågripelsen, sier Onarheim.

Påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt. (Foto: TV 2)
Påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt. (Foto: TV 2)

Politiet kalte 18-åringen inn til vitneavhør etter at de fikk tips om at han var ute drapskvelden. Han er tidligere straffet for trafikkforseelser, men har ikke tidligere registrert fingeravtrykk og DNA hos politiet.

Ikke avhørt

Han er ikke blitt avhørt etter pågripelsen, men Onarheim sier de vil snakke med ham så snart som mulig. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

18-åringen vil blir framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett torsdag eller fredag.

Det var første nyttårsdag at 98 år gamle Hilda Feste ble drept i sin bolig på eldresenteret Gamleheimshagen i Os kommune i Hordaland. Obduksjonen viste at hun døde av vold mot hodet. Feste ble også utsatt for seksuelt overgrep før hun ble drept.

Se opptak av politiets pressekonferanse her: