NY FLAMME: Regissør Nils Gaup (56) har funnet lykken med 29 år yngre Linn Kristin Henriksen (27). (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
NY FLAMME: Regissør Nils Gaup (56) har funnet lykken med 29 år yngre Linn Kristin Henriksen (27). (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

Norsk stjerneregissør fant lykken med 29 år yngre dame

Nils Gaup (56) har funnet lykken med Linn Kristin Henriksen (27).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjerneregissør Nils Gaup (56) har funnet lykken med en 29 år yngre kvinne.

Etter det «God kveld Norge» kjenner til har Gaup nemlig blitt kjæreste med Linn Kristin Henriksen (27). Linn Kristin er søsteren til Stig Frode Henriksen som har spilt i en rekke norske komedier, som «Tomme Tønner» og «Død snø».

«God kveld Norge» har vært i kontakt med Gaup, som svarer at han ikke ønsker å kommentere privatlivet sitt.

Nominert til Oscar

Nils Gaup er en av de få norske regissørene som har vært nominert til Oscar, for filmen «Veiviseren».

Filmen ble nominert for «beste utenlandske filmn», tjente inn over en halv milliard kroner. I etterkant ble Gaups navn ble knyttet opp mot flere Hollywood-produksjoner, som blant annet Bond-filmene.

Les også: Mikkel Gaup blir veiviser igjen

Dermed ble Gaup mannen som påbegynte regien av Waterworld med Kevin Costner, men hoppet av da han mente prosjektet ble for vanskelig og budsjettet var urealistisk. I etterkant har allikevel Gaup at flere nasjonale og internasjonale prosjekter med suksess.

Ny kino-suksess

Gaup gikk deretter i gang med å fullføre en gammel drøm, å filmatisere Kautokeinoopprøret i 1852. Drømmen ble realitet og ble vist på norske kinoer i 2008.

Med Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen og Andreas Cappelen på rollelisten, serverte også Nils Gaup en flunkende ny versjon av «Reisen til julestjernen», før jul i fjor.