villasboastrist1024
villasboastrist1024

Dårligste Chelsea-manager siden 1996

André Villas-Boas sitter på overtid på Stamford Bridge.

Se Chelsea-Bolton direkte på TV 2 PL 1 og tv2sumo.no lørdag kl. 16.00!

Det er lite som stemmer for André Villas-Boas for tiden, og det underbygges av hardtslående statistikk.

Roman Abramovitsj har latt syv forskjellige managere (åtte om man regner med Ray Wilkins) lede sitt kjære Chelsea og til nå har alle levert bedre resultater enn Villas-Boas.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Villas-Boas har allerede styrt skuta lenger enn Luiz Felipe Scolari, og det kan se ut til at russeren med makten har mer tålmodighet med portugiseren enn hans forgjenger.

For Scolari klarte seg bedre enn Villas-Boas, om man kun skal legge vekt på tallene. Han vant bare 55,6 prosent av kampene sine, men dette er likevel bedre enn Villas Boas, som ikke engang har vunnet halvparten av kampene. Han står til nå med 47,3 prosent seire.

Les også: Presset Chelsea-sjef: – Det er jeg som har ansvaret

Man må faktisk helt tilbake til Glenn Hoddles periode i Chelsea for å finne en manager med dårligere statistikk. Det er 16 år siden.

MANAGERE I CHELSEA (1993-nå)

KAMPER

SEIER

UAVGJORT

TAP

VINNPROSENT

André Villas Boas

38

18

11

9

47,36

Carlo Ancelotti

109

67

20

22

61,47

Guus Hiddink

22

16

5

1

72,72

Luiz Felipe Scolari

36

20

11

5

55,56

Avram Grant

54

36

13

5

66,67

José Mourinho

185

124

40

21

67,02

Claudio Ranieri

199

107

46

46

53,76

Gianluca Vialli

143

76

38

29

53,14

Ruud Gullit

83

41

18

24

49,39

Glenn Hoddle

157

53

54

50

33,75

Kilde: Soccerbase.com (Graham Rix og Ray Wilkins er ikke med på listen, da disse to bare har henholdsvis to og tre kamper med Chelsea) (Kamper som blir vunnet etter straffekonk blir regnet som uavgjort i denne statistikken)

– Ingen gal mann
Etter tirsdagens tap mot Napoli i Champions League begynner håpet om pokaler å svinne hen for de blåkledde, men fotballblogger Lars Sivertsen tror ikke Villas-Boas er på vei bort med det første.

– Roman Abramovitsj har jo ansatt Villas-Boas for en grunn, sier bloggeren som også skriver for det anerkjente norske fotballmagasinet Josimar.

– Abramovitsj er ingen tulling. Bortsett fra at han av og til spontankjøper kjendiser er det aller meste han gjør bra. Det bildet av Abramovitsj som en gal mann som gjør ting etter innfallsmetoden tror jeg ikke stemmer.

Les også: Tidligere Chelsea-spiller: – Hvis jeg var André Villas-Boas, ville jeg vært veldig bekymret

Det er likevel påfallende at Villas-Boas fremdeles har klubbens støtte, spesielt med de dårlige resultatene han har levert. Sivertsen tror på sin side at Villas-Boas' støtte har en forklaring.

– Uansett hvem som hadde sittet som manager hadde det blitt vanskelig. En gullgenerasjon er på vei ut, og klubben ønsker å skifte retning.

– Da Villas-Boas ble ansatt var det snakk om en kursendring. Jeg tror de fra klubbens side ville legge om det fotballmessige. Helt fra Abramovitsj tok over har det handlet om «pace and power», men nå tolker jeg det slik hen at de ønsker å spille underholdende fotball.

– Får ikke sparken i morgen
Villas-Boas har likevel ikke fått frie tøyler i Chelsea.

– I Porto kastet han jo de to høvdingene, Bruno Alves og Raul Meireles, på dør. Jeg synes det er rart at han ikke har fått gjøre det samme i Chelsea. Det er jo en dårlig skjult hemmelighet at mange av de eldre spillerne ikke liker han, sier Sivertsen.

– Abramovitsj ansatte jo en ung tenker for det man tror er et langtidsprosjekt, derfor er det rart at han ikke samtidig ga Villas-Boas lov til å sparke spillere.

Det er likevel begrenset hvor lenge man kan gå uten resultater under Roman Abramovitsj, og Lars Sivertsen er redd for at Chelsea-manageren snart må begynne å levere om han skal bli værende lenge i klubben.

– Om det kommer til et punkt hvor det ikke er mulig å snu det, må de ta grep. Han vil nok få en stund til, jeg tror ikke han får sparken i morgen.