Våren er rett rundt hjørnet, og det er på tide å oppgradere garderoben. Men hvilke trender gjelder denne sesongen? Hva kan du finne frem fra innerst i klesskapet? og hvilke nye nøkkelplagg bør du investere i? Vi har snakket med ekspertene som gir deg sine tips til vårmote for gutta!

LES OGSÅ: Shoppingguide: De kuleste butikkene for gutta

Hvilket plagg sverger du til denne våren? Si din mening i kommentarfeltet under!

Ta denimmoten et steg videre

Showroom kordinator hos This Is PR, Anette Ousdal tror denim kommer til å bli svært synlig i motebildet denne våren. Og nå skal du ta denimmoten et steg videre...

– Kjør denimtrenden helt ut med demin fra topp til tå. Gå for et par slitte jeans og en dressjakke i denim, og ha en denimskjorte eller en neonfarget t-skjorte inni jakken, skriver Ousdal i en mail til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan: - Man kan lage så dyre og fine klær man bare vil, men det må selge

DENIM FRA TOPP TIL TÅ: Denimtrenden er fortsatt like aktuell. Jeans med slitte detaljer (kr 699, MQ), denimskjorte (kr 499, MQ), høye sneakers i hvitt, blått og rødt (kr 599, Bianco), t-skjorte med motiv (kr. 349, Cottonfield)

Helhvitt

Denim kan, i følge Ousdal, lett kombineres med en av vårens andre store trender, nemlig helhvitt.

– Et helhvitt antrekk er en trend som kan tas rett fra catwalken nå i vår. Det kan enten være en helhvit dress eller en hvit jeans med en hvit skinnjakke. Her kan du gjerne kjøre på med knallfarget tilbehør eller detaljer som sko, belte eller t-skjorter, skriver Ousdal.

LES OGSÅ: Slik kjøper du undertøy til en kvinne

Mønstermiks

I kontast til det helhvite, holder Ousdal en knapp på mønstermiks som en av vårens hotteste trender.

– Miks rutete bukser med en stripete t-skjorte. Og er du ekstra vågal kan du kjøre stilen helt ut med en blomstrete dressjakke over det hele. Eller du kan dempe det ned med en ensfarget cardigan.

– Hvilke fem nøkkelplagg bør enhver mann ha i klesskapet før våren kommer?

Fem nøkkelplagg man burde ha i klesskapet denne våren er et par slitte jeans, en neonfarget t-skjorte, sneakers, hvit skinnjakke og en dressjakke i denim.

FARGERIK VÅR: Ikke vær redd for å eksperimentere med farger og mønster denne våren. Grønn chinos (kr 899, MQ), stripete genser i hvitt og blått (kr 599, Cottonfield), beige jakke (kr 999, MQ), røde sko i skinn (kr 1799, Sand)

Farger, chinos og store prints

Jens Birk Lundsgaard ved Jack & Jones tror både chinos, t-skjorter med print og rutete skjorter er blant vårens viktigst tendenser. Og nøkkelplaggene har alle noe til felles...

– Det er mye fokus på farger denne våren, men det er lov å være litt vågal og prøve noe nytt, oppfordrer Lundsgaard.

I et tidligere intervju uttalte Simen Staalnacke til tv2.no/mote at man ikke bør være redd for farger - les hele intervjuet med Moods of Norway-gutta her!

Hva er de viktigste herretrendene denne våren?

Jeg har stor tro på chinos og chinos-shorts i mange forskjellige farger, samt t-skjorter med statements og helprint, sier Lundsgaard, som også holder en knapp på stadig tilbakevendende trender.

Denim er en bestselger på våren. I tillegg ser man fortsatt mye av de rutete skjortene, men med friskere farger.

MODERNE MARITIM: Kombiner den maritime stilen med denimtrenden. Genser med fargerike striper (kr 299, H&M), blå mokkasiner (kr 1760, B Store/MrPorter.com), jakke i denimstoff (kr 799, Ruffle and Bow/nelly.com), beige chinos (kr 199, H&M), flettebelte (kr 449, Selected Homme/Nelly.com)