Telemark fylke betegnes ofte som et stykke Norge i miniatyr. Dette på grunn av sin glitrende skjærgård og storslåtte fjellvidder.

Fra Skagerrakkysten strekker området seg inn mot Hardangerviddas høyfjellsplatå - via brede jordbruksbygder, trange daler, steile fjellsider og et mylder av vann. Kyststrekningen omfatter Langesundsfjorden med forgreininger, og en ytre kyst med omfattende skjærgård, særlig i Kragerødistriktet. Kontrastene og mangfoldet i naturen er stort.

Programleder Signe Tynning sammen med kusine og reporter Åse Linda Tynning på Rauland for å lage reportasje. (Foto: God morgen Norge)

Rauland i Telemark er God morgen Norges neste stopp i programserien Mitt Norge.

Fakta om Rauland

Rauland, fjellbygda i Telemark ved foten av Hardangervidda, har 1500 innbyggere og ligger på 700-1010 meter over havet.

Rauland ligger i Vinje kommune, den største kommunen i Telemark fylke, med et areal på 3117 km2. Det er en typisk fjellkommune der 80 prosent av arealet ligger over 800 meter over havet.

Vinje kommune har store friluftsområder, med Hardangervidda som det største og kanskje mest kjente. E134 over Haukelifjell fra Drammen til Haugesund gjør at Hardangervidda er et av de lettest tilgjengelige høyfjellsområdene i Norge.

Rauland har et stort mangfold av turer - både toppturene, langturene og de famlievennlige turene!

Tips til turer i Rauland og omegn kan du finne her

Falkenuten - en flott familetur

Hardangervidda, nasjonalparkrute

Ta sjansen, prøv en ny tur!

Frister Telemark? Finn andre turer i Telemark

Turer i nærheten av Telemark

Syntes du det er vanskelig å få gjennomført en tur du skal gå fordi du ikke helt vet hvor turen starter og hvor du skal gå?

Da bør du sjekke ut Lommekjent.no din turguide på nett og mobil.