Det er åpenbart ikke alltid like lett for en hovedtrener i en klubb å avgjøre hvem som kan bli en stjernesignering.

For fotballstorheter som Diego Maradona, Eric Cantona, Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo kunne alle endt opp i andre klubber tidlig i sine karrierer.

Den britiske avisen The Mirror har listet opp superovergangene som av ulike grunner aldri ble noe av.

– Hvorfor skal vi hente Zidane når vi har Tim Sherwood, sa for eksempel Blackburns direktør Jack Walker da han kanskje gjorde sin største tabbe på overgangsmarkedet noensinne.

Her er listen over de mulige superovergangene som aldri ble noe av:

10) Michael Laudrup (Juventus til Liverpool)
Danmarks beste fotballspiller gjennom tidene var svært nære en overgang til Liverpool tidlig på 1980-tallet.

Men overgangen kollapset da Laudrup ikke fikk ønsket om en treårskontrakt på Anfield i oppfyllelse. Kort tid etterpå signerte Laudrup for Juventus for rundt 10 millioner kroner – noe som ble ny overgangsrekord i Danmark på 80-tallet.

VAR AKTUELL FOR LIVERPOOL: Michael Laudrup. (Foto: FRANK PERRY/AFP)

9) Matt Le Tissier (Southampton til Tottenham)
Le Tissier, som i fjor høst gjestet TV 2 Sportens Premier League-sendinger, spilte hele sin karriere i Southampton. Men det kunne vært en annen historie.

Tottenham la inn et bud på Le Tissier foran 1989/1990-sesongen, Southampton aksepterte – men Le Tissier sa nei til overgangen fordi forloveden ikke ville flytte til London.

AKTUELL FOR SPURS: Matt Le Tissier. (Foto: Matthew Ashton/Pa Photos)

8) Roy Keane (Nottingham Forest til Blackburn)
Blackburns manager Kenny Dalglish trodde han hadde sikret seg Roy Keanes underskrift fra Nottingham Forest sommeren 1993.

Dalglish forsøkte å få avtalen gjennom en fredag kveld, men måtte vente til mandagen over helgen for å ordne det formelle papirarbeidet.

I mellomtiden hadde Sir Alex Ferguson handlet lynraskt og overtalt Keane til å skrive under for Manchester United – hvor han senere ble en av klubbens største legender.

MÅTTE GÅ: Roy Keane (Foto: ANDREW YATES/AFP)

7) Cristiano Ronaldo (Sporting Lisboa til Arsenal)
Arsenals manager Arsene Wenger kapret nesten underskriften til Cristiano Ronaldo like foran nesen på Sir Alex Ferguson. Wenger var imidlertid ikke villig til å betale den samme overgangssummen for den nåværende Real Madrid-stjernen som Ferguson.

– Jeg hadde Ronaldo på treningen, viste ham rundt på vårt anlegg og ga ham en Arsenal-drakt med navnet hans på ryggen. Jeg ville virkelig ha ham her, har Wenger fortalt om episoden.

Cristiano Ronaldo

6) Paul Gascoigne (Newcastle til Manchester United)
Gazza var ønsket av både Manchester United og Tottenham etter å ha blitt kåret til årets unge spiller i 1988. Egentlig ville Gazza helst til Liverpool, men Anfield-klubben signaliserte tidlig at midtbanespilleren ikke stod på ønskelisten.

Dermed ble det en kamp mellom Sir Alex Ferguson og Terry Venables om Gazza sin underskrift. Gascoigne takket ja til tilbudet fra Old Trafford, men i 12. time gjorde han helomvending og valgte Tottenham. Gazza ble solgt for 23 millioner kroner, noe som ble ny overgangsrekord.

AKTUELL FOR UNITED: Paul Gascoigne var nær overgang til Manchester United. (Foto: Presse Sports/Scanpix)

5) Kenny Dalglish (På prøvespill hos West Ham)
Kenny Dalglish ble invitert på prøvespill i West Ham og gjorde sine saker bra på trening.

Hammers-sjef Ron Greenwood mente imidlertid at Kenny Dalglish var en «lettvekter» og nektet å tilby ham profesjonell kontrakt. Kenny Dalglish reiste videre til prøvespill hos Liverpool og ble umiddelbart signert. Nå er han regnet som en av de beste spillerne i Liverpools historie.

Rush (Foto: Dave Caulkin/AP)

4) Zinidine Zidane (Bordeaux til Blackburn)
– Hvorfor skal vi signere Zidane når vi har Tim Sherwood? De berømte ordene tilhører Blackburns direktør Jack Walker, som nektet å hente den franske legenden da Zizou selv ville til klubben. Daværende manager Kenny Dalglish hadde forhandlet frem en avtale om å signere Zidane sammen med landsmannen Christophe Dugarry.

Blackburn-styret nektet imidlertid å overføre midlene til overgangen. Zidane gikk senere til klubber som Juventus og Real Madrid og mange mener VM-vinneren i 1998 er blant fotballhistoriens aller beste.

Paul Scholes og Zinedine Zidane (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

3) Alan Shearer (Newcastle United til Manchester United)
Shearer er blitt kjent for å si nei til Ferguson to ganger. Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson ønsket seg Shearer som spissmakker med Eric Cantona. Men Shearer valgte å forlate Southampton til fordel for Blackburn fremfor United.

Sir Alex gjorde et nytt forsøk noen år senere, men den gang valgte Shearer å gå til Newcastle.

Alan Shearer (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

2) Eric Cantona (Nimes til Sheffield Wednesday)
Trevor Francis inviterte Cantona på prøvespill til Sheffield – en invitasjon Cantona takket ja til.

Men etter å ha blitt spurt om å bli værende én uke til på prøvespill, sa Cantona bestemt nei. Da hadde han nemlig blitt kontaktet av Leeds-manager Howard Wilkinson som sikret seg Cantona på en permanent overgang.

Eric Cantona (Foto: SEAN DEMPSEY/AP)

1) Diego Maradona (Argentinos Juniors til Sheffield United)
Blades-manager Harry Haslam hadde blitt enig om en avtale om å signere Maradona for rundt seks millioner kroner i 1978. Men klubben hadde ikke penger nok til overgangssummen.

Maradona gikk senere til klubber som blant annet Barcelona og Napoli og er ved flere anledninger kåret til fotballhistoriens beste spiller.

LEGENDE: Et arkivfoto av Diego Maradona, tatt 5. september 1981 i Paris. (Foto: GABRIEL DUVAL/Afp)

Husker du noen stjerneoverganger som gikk i vasken? Ta debatten i kommentarfeltet under!